Main Registration

Login

Welcome Guest | RSSFriday, 2024-03-29, 2:52 AM
Menu du site

Tag Board

Our poll
sitenin orani nasil
Total of answers: 14

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Main » 2011 » June » 21 » Irak Kurdistan'i Özel hastanelerin sağlık hizmetleri yeni yüzü
8:45 PM
Irak Kurdistan'i Özel hastanelerin sağlık hizmetleri yeni yüzü
Cumartesi, 4 Haziran, 2011, 08:48 GMT
Özel hastanelerin sağlık hizmetleri yeni yüzü

. Erbil'de Zheen International Hospital binanın görünümü / Fotoğraf: Salih Waladbagi

Kürt Globe
Salih Waladbagi tarafından

İnsanlar devletin işlettiği hastanelerde uzun bekleme süreleri şikayet

Uzun yıllar boyunca, devlet hastaneleri Erbil nüfusunun görev yaptı. Bunlar sağlık hizmetleri sunulmaktadır ve hala Kürdistan'ın başkenti nüfusunun tıbbi tedavi vermek için çalışıyoruz. Bu gün, özel hastaneler de uluslararası standartlara uygun, yüksek kaliteli tıbbi hizmet sunan, ancak maliyeti yüksektir.

"Ben bir böbrek operasyonu vardı ve şimdi daha iyi hissediyorum. Hastane konforlu ve lüks. Bütün sağlık hizmetleri iyi, ama fiyatlar çok yüksek. Benim gibi bazı yoksul insanlar bu kadar göze alamaz. Işadamları Kuzenlerim, , maliyetleri ile bana yardımcı oldu "Abdulbaqi, Zheen Uluslararası Hastanesi'nde bir hasta söyledi.

İlk olarak 2002 yılında Zheen Özel Hastane olarak kurulan, o açtı Erbil'de en iyi özel hastanelerinden biri olarak kabul edildi. Sağlık hizmetleri sunan birkaç yıl sonra, hastane kendi 20 Kürt doktorlar yeni bir tesis inşa etmeye karar verdi. Zheen Özel Hastane düşük standartlara sahip 400 metrekarelik binada oldu. Zheen International Hospital 1 Ocak 2011 tarihinde açıldı. Test iki ay sonra hastane resmen açıldı. Adını Zheen Özel Hastane ve Zheen International Hospital olarak değiştirildi ve şu anda 96 yatak bulunmaktadır. Personel yabancı sağlık ekipleri ile işbirliği içinde çalışan, 20 Kürt hekim oluşur.

"Hastane standartları ve kalite çok yüksek. Ben çok komşu yakın ve hatta Batı ülkelerinde 'hastaneler olduğunu düşünüyorum," Dr Aso Nuri Jalizada, kulak-burun-boğaz uzmanı ve Zheen International başkanı Hastanesi.

Zheen ziyaret hastalar hastanenin bilgisayar sistemine kayıtlı ve bir kimlik kartı verilir ve bir oda verilir.

"Hastanenin en önemli özelliklerinden biri, baş hemşire ve başhemşire özel sözleşmeler çerçevesinde yurt dışından geldi olmasıdır. Bunlar Batı ülkelerinde uzun yıllardır çalışıyoruz," Dr Jalizada dedi.

Ahmed Ali, devletin işlettiği Rizgary Hastanesi'nde bir hasta farklı bir deneyim oldu:.. "Ben hemşireler çok iyi insanlar olduğunu biliyorum, ama gerçek sorumluluklarını yerine yok Onlar sadece bize şimdi ve sonra ilaç ve iğne verirken kendi görevleri, hasta bakmak bize ilaçların doğru dozda vermek, bize yemek ve içecek ve başka görevler için yardımcı olmaktır. "

Rizgary Hastanesi Erbil ana hastanelerinden biridir. Bu 31 Aralık 1984 açıldı ve o zamandan beri Erbil ve çevresinde gelenler sağlık hizmeti vermiştir. Hastane 493 yatak bulunmaktadır.

"Hastalar Kürt uzmanlarının gözetiminde Rizgary Hastanesi'nde tedavi olsun. Hastalar yerel sağlık merkezlerinde hekimler tarafından görülen ya da tedavi için Rizgary Hastanesi ziyaret kişisel doktorlar tarafından tavsiye edildikten sonra ya Rizgary gelip," Dr Şirwan dedi Dargalayi, Rizgary Hastanesi Müdürü.

Zheen en hemşireler Hindistan, Filipinler ve diğer ülkelerden gelmektedir. "Onlar uluslararası bir standart olarak çalıştım. Bu yeni ve deneyime sahip olmayan yerel hemşireler yardımcı," Dr Jalizada dedi.

Zheen ve devletin işlettiği veya diğer özel hastaneler arasındaki başka bir önemli farkı, tıbbi atık bertaraf modern yakma ekipman vardır. Bu kirliliğinin önlenmesine yardımcı olur. Dr Jalizada hastane Erbil için yeni teknikler ve prosedürler getirdi söyledi. "Biz Erbil'de tedavi öncüleridir."

Insanlar ve hastaneler arasında tutarsızlık

"Ne yazık ki, insanlar hastane idari personeli ile işbirliği yok. Bu düzenlemelerin en itaatsizlik," Dr Dargalayi dedi. Aynı sorun Zheen oluşur. "İnsanlar hastaneye gıda ve çocuk getirmek. Bu politikamız karşı yüzde 100," Dr Jalizada dedi.

Tıbbi tedavi için Rizgary ziyaret edilen bir hasta bir iki taraflı para olduğunu söylüyor. Ilk tarafı hastane ve diğer insanlardır. Devlet hastanelerinin sorunları varken, insanlar ekipman çalışan ve hastane temiz tutmak için yardımcı olmayan, Dr Dargalayi kaydetti. O, insanların sağlık bilincinin oluşturulması ve herkes korumaya yardımcı olmaya çalışırız gerektiğini söyledi.

"İnsanların daha iyi sağlık bilinci olsaydı, daha az sorun olurdu. Kişiler hastanede tıbbi malzeme korumak ve sürdürmek olmalıdır," Dr Dargalayi dedi. "Biz hastane temizler Hiway Gal şirketi ile bir anlaşma imzalanmıştır. Temizlik şirketi olarak iyi gibi iş yapıyor."

İlaçlar

Halk Rizgary Hastanesi eczane iyi çalışmaz iddia ediyorlar. Dr Dargalayi doktor ve eczane arasındaki yanlış anlamaları olduğunu söyledi. Doktorların mevcut ilaçların bir listesi var olsa da, hala eczane yok ilaçlar reçete. Bu insanlar eczane suçlu olur.

İnsanlar özel hastanelerde ilaç maliyeti şikayetçi. "Ilaçların kalitesi yüksek bir standart taşımaktadır. Aynı tablet burada 1500 Irak dinar iken Örneğin, insanlar, sadece 250 Iraklı dinar için dışında bir parasetamol [asetaminofen] satın alabilirsiniz. Farkı, kaliteli bir şey değil yani başka, "Dr Jalizada dedi.


X-ray bekleme süreleri

Rizgary Hastanesi'nde röntgen bölümü ziyaret eden kişiler çoğunlukla bir randevu için uzun süre beklemek şikayetçi. "Biz yüksek kaliteli görüntü alan yeni bir MR makinesi kurdunuz Biz yeni ve eski bir MRI cihazına sahip Her iki cihaz çalışır durumdadır bekler şimdi kısadır;... Hasta iki ay beklemek, eskisi ise beş ya da altı ay, "Dr Günlüğü Ahmed Hasan, röntgen uzmanı ve Radyoloji Bölümü'nde sonar söyledi. İnsanlar sabah randevu için MRI için 15.000 Irak dinar ödemek, ama akşam vardiya sırasında aynı MRG için 75.000 kimliği. Akşam randevu daha iyi planlanmış ve insanlar gibi uzun beklemeyin.

"Ben uzun zamandır bekliyoruz;.. Yaklaşık iki ay ben personel adımı çağırana kadar burada beklemek zorunda ben sırt ağrısı ve omurga sorunu var" Najiba Rahim, MRI bekleyen bir kadın.

"X-ray ve laboratuar Rizgary Hastanesi iki ana bölüm vardır. Bölümleri hastaların çok işlemek. Departmanı yapabilirsiniz 100 düzenli [siyah ve beyaz] x-ışınları her gün," Hasan dedi.

"Kürdistan Bölgesel Yönetimi Radyoloji Bölümü yeni MR ekipmanı satın aldı. Yeni makine alan filmlerin kalitesi çok yüksek. Bugün 48 hasta gördüm. MRG filmlerden bazıları bir saat sürer," Dr Hasan dedi ki, "Sadece kaç kişi siteyi ziyaret düşünün. Rizgary Hastanesi'nde tedavi almak için komşu şehirlerden gelenler, talep oldukça yüksektir. "
Views: 2969 | Added by: volongoto | Rating: 0.0/0
Total comments: 1
1 yusuf karanfil  
0
radyoloji teknisyeniyim sizin orada çalışa bilirmiyim.

Name *:
Email *:
Code *:
Search

Calendar
«  June 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Entries archive

Site friends
  • bedava site yapimi

  • AGAHI
    Newroz Piroz Bè
    Tavsançali.ucoz.com
    Panoya Agahi
    Céjna Qurbanè Piroz Bé



    Tavsançali.ucoz.com
    Copyright MyCorp © 2024