Main Registration

Login

Welcome Guest | RSSFriday, 2024-03-29, 8:40 AM
Menu du site

Tag Board

Our poll
sitenin orani nasil
Total of answers: 14

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Main » 2011 » March » 20 » Konya'da Newroz Bayramı Kutlandı
7:32 PM
Konya'da Newroz Bayramı Kutlandı
Konya'da Newroz Bayramı Kutlandı
Konya'da Barış ve Demokrasi Partisi (Bdp) Tarafından Newroz Bayramı Nedeniyle Kutlama Programı Düzenlendi.

Haber Yayın Tarihi: 20.03.2011 18:30

BDP tarfaından düzenlenen Newroz Bayramı kutlamaları, merkez Selçuklu İlçesi Özalkent Mahallesi'ndeki pazar alanında gerçekleşti. Kutlama alanının etrafı polis tarafından bariyerlerle çevrildi. Kutlamalara gelenler tek tek polis kontrolünden geçtikten sonra alana alındı.Yaklaşık onbin  kişinin katıldığı Newroz kutlamalarında yöresel kıyafetlerini giyen kadın ve erkekler Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti. Newroz kutlamalarına katılan Barış ve Demokrasi Partisi İl Başkanı Aynur Cengiz, nevruz ateşi etrafında taleplerini dile getirdiklerini söyledi. Cengiz,?? Yıllardır bu newroz ateşi etrafında barış, kardeşlik ve özgürlük taleplerimizi dile getiriyoruz. Bu newroz ateşinin yanmasını sağlayan bu meşru taleplerimizdir. Biz bu taleplerimizi dile getirirken devlet, taleplerimizi Kürt halkının barış isteğine, operasyonlarla karşılık vermektedir.?? dedi.

Kürt halkının newroz coşkusu ve iradesini yaklaşan seçimlerde de göstereceğini belirten Aynur Cengiz,"Her zaman ki gibi çocuklarımızı ölüme gönderenler, savaş politikası yürütenler, kapımıza gelip bizden oy isteyecekler. Sonra sizden aldığı destekle, bizim şu kadar Kürt milletvekilimiz var diyecekler. Bizlere ve sizlere hakaret etme hakkını kendilerinde görecekler. Bu halkın oyunu alıp 75 milletvekili çıkaranlar, 9 yıldır bu yüzden bu halka hakaret ediyor. Kürt halkı newroz coşkusunu, iradesini seçimlere de yansıtacaktır. Şimdi önümüzde 2 seçenek var. Ya yaklaşan seçimlerle biz yeniden bu savaş politikaları konusunda farkında olarak yada olmayarak taraf olacağız, ya da kendi politikalarımızı uygulayacağız?? diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından yerel sanatçılar tarafından Kürtçe konser verilirken, kutlamalara katılanlar da Newroz ateşinin etrafından halay çekerek eşlik etti.

Views: 1551 | Added by: volongoto | Rating: 0.0/0
Total comments: 1
1 volongoto  
0
Konya'da iki ayrı merkezde Newroz kutlamaları yapıldı. Konya'nın Gölyazı İlçesi'ne bağlı Yeniceoba beldesinde yapılan kutlamaya yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Köylerden Newroz'a katılmak için gelen araçların jandarma tarafından bekletilerek, saatlerce arandığı bildirildi. Kutlamalara kadın ve çocuklar geleneksel kıyafetleri ile katıldı. Kutlamada sık sık "Biji newroz", "Şehit namırın" sloganları atıldı. Burada konuşan BDP PM Üyesi Mehmet Bozdağ, AKP'nin sahte açılım politikalarına değinerek, AKP'nin bununla Kürtleri, Alevileri ve demokrasi talebinde bulunan herkesi kandırmaya çalıştığını belirtti. Kürt aydınları üzerindeki oyunlara da dikkat çeken Bozdağ, "Bizim Kürt toplumu olarak aydınlara karşı saygımız sonsuzdur. Aydınların da bu halka bir parça saygı duyarak, bu tür oyunlara alet olmamasını diliyoruz" dedi. Daha sonra konuşan BDP'li Gölyazı Belediye Başkanı Molla Şimşek ise, Kürtlerinin demokrasi talebinden vazgeçmesi için büyük bir baskı ile karşı karşıya olduğu belirterek, bunun başarılı olamayacağı dile getirdi.

Konya'nın merkezindeki kutlama ise, Uğurlu Villaları Açık Oto Pazarı'nda gerçekleştirildi. Kutlamaya, aralarında yöresel kıyafetlerle katılan kadınlarında olduğu binlerce kişi katıldı. Kutlama alanına, "Barış eli hava kalmasın, jin jiyan azadi" pankartları açıldı. Binlerce kişi sık sık, "Biji Newroz", "Biji serok Apo" sloganları attı. Burada konuşan BDP Konya İl Başkanı Aynur Cengiz, önümüzdeki seçimlere dikkat çekerek, Konya'dan bu süreçte Meclis'e mutlaka bir milletvekilinin gönderilmesini isteyerek, "AKP bu dönemde kapınıza gelip sizden destek isteyecek. Daha sonra sizden aldığı oylarla, aranızdan çıkardığı Kürt milletvekilleri ile değerlerinize ve dilinize hakaret edecek" dedi. BDP MYK Üyesi Ayhan Bilgen ise, Libya'daki gelişmelere dikkat çekerek, "Oradaki halkın taleplerini görün çağrısında bulunanlar, diktatörlerinin halkına nasıl bomba yağdırdığını da görmelidir. Ama ortada büyük bir sahtekarlık var. Orada halkın taleplerini görüp 'barış harekatı ' başlatanlar, bu halkın 30 yıldır taleplerini görmüyor. Görmek istemiyor" dedi.


Name *:
Email *:
Code *:
Search

Calendar
«  March 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Entries archive

Site friends
  • bedava site yapimi

  • AGAHI
    Newroz Piroz Bè
    Tavsançali.ucoz.com
    Panoya Agahi
    Céjna Qurbanè Piroz Bé



    Tavsançali.ucoz.com
    Copyright MyCorp © 2024