Main Registration

Login

Welcome Guest | RSSFriday, 2024-03-29, 2:30 PM
Menu du site

Tag Board

Our poll
sitenin orani nasil
Total of answers: 14

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Main » 2017 » March » 21 » Konya'da coskulu NEWROZ kutlamasi
9:39 PM
Konya'da coskulu NEWROZ kutlamasi

Konya’da tüm engellemelere rağmen binler Newroz alanında buluştu. Newroz ateşinin yakıldığı alanda binlerce kişi “Na” ve "Hayır"ı haykırdı. 

HDP öncülüğünde “Mutlaka kazanacağız” sloganıyla Newroz ateşinin yakıldığı Konya’nın Selçuklu İlçesi Cuma Pazarı’nda binler halaylar ve sloganlar eşliğinde Newroz'u kutladı. Newroz alanı HDP bayrakları ve flamalar ile donatıldı. Alana gelen yüzlerce kadın yöresel kıyafetleri ile yerlerini aldı. Sahnede "Mutlaka kazanacağız” ana pankartının yanı sıra “An azadi, an azadi” ile "Newroz Piroz be” pankartları asıldı. Yine alanda üzerinde “Na” ve "Hayır" yazan çok sayıda flama ile yurttaşlar alanı doldurdu. Alanda dikkat çeken bir başka görüntü ise küçük yaştaki çocukların ellerinde “NA” yazan pankartlar ile Newroz alanına gelmesi oldu. 

TERTİP KOMİTESİ GÜVENLİĞİ KENDİ ALDI

Alanın güvenliği sadece polise bırakılmadı. Tertip komitesinin görevlendirdiği 50 kişilik güvenlik ekibi de etkinliğe katılanların üzerlerini aradı. Newroz alanında halkın ihtiyaçlarını karşılamak için sadece tertip komitesinin belirlediği seyyar satıcılar alana alındı.

Newroz kutlamaları başlamadan önce Newroz alanında bulunan binlerce kişi özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler adına saygı duruşunda bulundu. 

HDP EŞBAŞKANLARININ MESAJI OKUNDU

İlk olarak konuşan Konya HDP il Başkanı Erol Şan, kitleyi selamladıktan sonra HDP Eş Genel Başkaları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın Newroz mesajını okudu. Mesaj okunurken kitle zılgıt ve alkışlar ile eşlik mesajı sahiplendi. 

'DÜNYADA SADECE 3 ÜLKE VEKİLLERİ TUTUKLADI'

Daha sonra konuşan Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Kürtçe, Türkçe ve Arapça olmak üzere üç dilde yurttaşları selamladı. Bölge halkının selamlarını Konya halkına getirdiğini söyleyen Aslan, “Eş Genel Başkanlarımız burada olması gerekirken zindanlardalar. Dünyada sadece 3 ülkenin milletvekillerin zindanlardadır. Bunlar İsrail, Mısır ve Türkiye’dir. Ama size bir örnek vereyim; Hz. Yusuf yıllarca zindanlarda kaldı ama memleketine veziri melik olarak geri döndü. Emin olun bizim tutuklu liderlerimiz ve başkanlarımızda aynı şekilde ülkelerine melik olarak geri dönecekler” diye konuştu. 

Aslan’ın konuşmasında sonra binler Newroz ateşini yakmak için alanın ortasında bir araya geldi. Newroz ateşi yandığı sırada toplanan kitle Newroz ateşinin etrafında halaylar çekti. (DİHABER) 

Views: 1442 | Added by: volongoto | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:
Search

Calendar
«  March 2017  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Entries archive

Site friends
  • bedava site yapimi

  • AGAHI
    Newroz Piroz Bè
    Tavsançali.ucoz.com
    Panoya Agahi
    Céjna Qurbanè Piroz Bé



    Tavsançali.ucoz.com
    Copyright MyCorp © 2024