Main Registration

Login

Welcome Guest | RSSFriday, 2024-03-29, 2:00 AM
Menu du site

Tag Board

Our poll
sitenin orani nasil
Total of answers: 14

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Main » 2011 » October » 22 » Medya kandil'deyiz, Genelkurmay çukurca'dayiz
7:22 PM
Medya kandil'deyiz, Genelkurmay çukurca'dayiz
 21 Ekim 2011 -  
Başbakan’ın dün medya yöneticileriyle yaptığı toplantının ardından medya "mühimmatlarını kuşanıp” savaş çığırtkanlıklarına tam gaz başladı. Medya "ballandıra ballandıra” 26. kara harekatının nasıl diğerlerinden farklı olduğunu, 22 taburla girilen Irak’ta örgütün bu sefer "işinin bittiğini” yazarken Genelkurmay’dan açıklama geldi: "Operasyonların büyük bölümü yurt içinde ve Çukurca bölgesinde”

Dün Başbakan’ın medya temsilcileriyle toplantısının hemen ardından Genelkurmay’ın 22 taburla operasyonların başladığına dair bir açıklaması üzerine Irak’a yönelik kara harekatı haberleri büyük bir coşkuyla duyuruldu. Başbakan’ın "otokontrol” çağrısı doğrultusunda, daha önce 25 kez atılan hazır manşetler arşivlerden çıkartılarak gazetelerin kapaklarına yerleştirildi. Kürt kaynakları bir sınır ötesi kara harekatı olmadığını, sadece operasyon hazırlıkları olarak değerlendirilebilecek faaliyetler gözlemlediklerini açıklarken Genelkurmay durumu 'izah etti': "Yanlış anlaşıldık”.

İşte ters köşeye yatan o hazır manşetler:

Sabah: 10 bin askerle Kuzey Irak’tayız


Sabah gazetesi ayrıntılı bir harita eşliğinde verdiği haberde özel kuvvetlerin 25 kilometre içeri girdiğini ve 55 kilometre uzunluğunda bir bölgeyi "karış karış” aradığını iddia etti. Haberde Kuzey Irak yönetimine ait birliklerin de operasyonda yol güvenliği sağladığı ifade edildi.

Habertürk: Katiller çemberde

Habertürk’ün haberinde Irak’a giren asker sayısı olarak "5 bin komando” verildi. Alev alev yanan Irak kentleri ilüstrasyonuya haber "desteklendi”. Operasyonun bizzat "Özel paşa” tarafından yönetildiği söylendi.

Vatan: K.Irak’ta amansız takip
Vatan gazetesi ise operasyonun K.Irak’a yönelik en büyük 4. sınır ötesi harekat olduğunu iddia etti. 5 ayrı koldan yürütülen bu operasyona 10 bin özel eğitimli asker katıldığı yazıldı.

Posta: Dualar sizinle
Posta asker sayısında çıtayı daha da yükselterek "20 bin Mehmetçik tankların ve topçu birliklerinin desteğiyle Kuzey Irak’a beş ayrı noktadan girdi” haberini verdi. Posta "Mehmetçik şehitlerimizin intikamını almadan Türkiye’ye dönemeyecek” spotuyla daha önceki 25 sınır ötesi harekatın klişesini tekrarlamakta da bir sakınca görmedi.

Zaman: Kuzey Irak’a özel harekat
Zaman gazetesinin haberinde de 22 taburun sınırı geçtiği iddia ediliyor ve ilk hedef olarak Bahoz Erdal’ın barındığı Zap kampı gösteriliyor. Bahoz Erdal bir önceki sınır ötesi operasyonun da "ilk hedefi” olarak basında yer almış, hatta öldürüldüğü ve yalandığına dair spekülasyonlar yapılmıştı.

Yeni Şafak: Harekat başladı, netice alınacak
Manşetinde Başbakan’ın ifadelerini kullanmayı tercih eden gazete, 25 harekatta alınmayan neticen 26’ıncıda nasıl alınacağını açıklama gereği duymadı. Yeni Şafak da 22 taburun Kuzey Irak’a geçtiğini duyurdu.

Akşam: Havadan Karadan Kuzey Irak
Gazete spotunda "sabır taşı çatladı” ifadesine yer verirken asker sayısı için uygun gördüğü rakam 10 bin oldu.

Star: Sonuç alana kadar
Star gazetesi de daha önceden sıkça atılmış bir kara harekatı başlığını uygun gördü.

Bugün: 55 kilometrelik abluka
Bugün gazetesi de 55 kilometrelik bir hattın hedef alındığını iddia etti.

Takvim: 5 koldan Kandil’e
Takvim gazetesi Zap ve Harkuk ile yetinmeyerek hedefi Kandil olaak ilan etti. "10 bin askerle Kuzey Irak’a girdi” spotu ile gaz vermeye çalışan gazete 22 taburun sınırı geçtiğini ve amacın "bölücü hainleri inlerinde yok etmek” olduğunu manşetine çıkardı.

Türkiye: Bu defa bitecek
Türkiye gazetesi de hiçbir gerekçe sunmadan bu harekatın diğerlerinden farklı olduğunu söyleyen gazetelerdendi. Gazete hedefi Kandil olarak ilan etti.

Sendika.Org
Views: 921 | Added by: volongoto | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:
Search

Calendar
«  October 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Entries archive

Site friends
  • bedava site yapimi

  • AGAHI
    Newroz Piroz Bè
    Tavsançali.ucoz.com
    Panoya Agahi
    Céjna Qurbanè Piroz Bé



    Tavsançali.ucoz.com
    Copyright MyCorp © 2024