Main Registration

Login

Welcome Guest | RSSTuesday, 2024-04-16, 4:21 PM
Menu du site

Tag Board

Our poll
sitenin orani nasil
Total of answers: 14

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Main » 2011 » September » 1 » Danimarka Başbakanından Tavsançali'li Bir Göçmen Aileye Bayram Ziyareti
9:03 PM
Danimarka Başbakanından Tavsançali'li Bir Göçmen Aileye Bayram Ziyareti
Danimarka Başbakanından Türk Aileye Bayram Ziyareti

Danimarka Başbakanından Tavsançali'li Bir Göçmen Aileye Bayram Ziyareti

 01 Eylül 2011, 16:04 

Danimarka Başbakanı Lars Lökke Rasmussen, önceki gün Türkiye kökenli bir ailenin evine sürpriz bayram ziyareti gerçekleştirdi.

Aileyle birlikte kahvaltı yapan Rasmussen, Türkiye kökenli göçmenlerin diğer gruplara göre ülkeye çok daha iyi entegre olduklarını söyledi.
Danimarka'nın Odense şehrinde yaşayan Halil Belek ve Özlem Belek çifti bayram sabahı hiç beklemedikleri bir misafiri ağırladı. Danimarka Başbakanı Lars Lökke Rasmussen elinde çiçeğiyle birlikte ailenin evine misafir oldu. Konya
'nın Kulu Tavsançali Kasabasin'da Danimarka'ya göçen aile ile kahvaltı yapan ve yaklaşık 2 saat boyunca sohbet eden Başbakan Rasmussen, ailenin Ramazan bayramını kutladı.

"TÜRKİYELİ GÖÇMENLER DAHA İYİ ENTEGRE OLUYOR"

15 Eylül'de gerçekleştirilecek genel seçimler
öncesinde Belek çiftinin evine konuk olan Başbakan Rasmussen, Türkiye kökenli göçmenlerin Danimarka'ya daha iyi entegre olduğunu söyledi. Özellikle kız öğrencilerin başarısının takdire şayan olduğunu ifade eden Danimarka Başbakanı, "Türkiye kökenli göçmen kızlar eğitim konusunda çok başarılı. Bazı alanlarda Danimarka kökenli öğrencilerden de iyiler. " dedi.

HALİL BELEK
: BAŞBAKAN'A PEYGAMBER EFENDİMİZİN HADİSİNİ ANLATTIM

Ziyaret sonrasında Cihan Haber Ajansı'na konuşan Halil Belek
, Başbakan'ın ziyaretinden dolayı son derece mutlu olduklarını söyledi. Ziyaretin kendileri için de sürpriz olduğunu ifade eden Belek
, "Bayram sabahı bir politikacının evimizi ziyarete geleceği söylenmişti. Ancak bunun başbakan olacağını bilmiyorduk. Bizim için de sürpriz oldu. " dedi.

Başbakan ile 2 saat sohbet ettiklerini ifade eden Belek
, "Birçok konuda konuştuk. Başbakan'a Peygamber Efendimizin bayramlarda dargınların barıştırılmasıyla ilgili hadisini anlattım. Müslümanların bayramlarda barıştığını, dinimize göre 3 günden fazla dargın kalmanın yanlış olduğunu söyledim. " dedi. Lars Lökke Rasmussen'in peygamberimizin hadisinden oldukça etkilendiğini ifade eden Halil Belek
, "Bu çok güzel bir davranış. Keşke herkes böyle davransa" dediğini iletti.

BAŞBAKAN'A SİGARA BÖREĞİ İKRAM EDİP, TESPİH HEDİYE ETTİLER 

Danimarka Başbakanı Lars Lökke Rasmussen'i kahvaltıya davet eden Belek çifti kendisine Türk çayı ve sigara böreği ikram etti. Aileyle birlikte kahvaltı eden Başbakan gördüğü ilgiden memnun kaldığını söyledi. Konuyla ilgili Facebook sayfası üzerinden bir açıklama yapan Rasmussen, "Belek ailesi ile bir arada olmaktan çok memnun oldum ve çok etkilendim. Belek ailesi Danimarka'da yaşayabilen ve de yaşamayı isteyen bir aile. Beni evlerine kabul ettikleri için kendilerine çok teşekkür ederim. " dedi. Evden ayrılmadan önce aileyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmeyen Başbakan Lars Lökke Ramussen'e aile tespih hediye etti.

Kaynak: haberler.com

 

 

 

 

 

 

Views: 1124 | Added by: volongoto | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:
Search

Calendar
«  September 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Entries archive

Site friends
  • bedava site yapimi

  • AGAHI
    Newroz Piroz Bè
    Tavsançali.ucoz.com
    Panoya Agahi
    Céjna Qurbanè Piroz Bé



    Tavsançali.ucoz.com
    Copyright MyCorp © 2024