Main Registration

Login

Welcome Guest | RSSThursday, 2024-03-28, 2:37 PM
Menu du site

Tag Board

Our poll
sitenin orani nasil
Total of answers: 14

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Main » 2014 » March » 12 » Bozlak: Kürtleri bölmeye çalışanlar bilmeli ki hepimiz Kürdistanlıyız
9:52 PM
Bozlak: Kürtleri bölmeye çalışanlar bilmeli ki hepimiz Kürdistanlıyız

Konya’nın Kulu ilçesindeki seçim çalışmalarına katılarak adaylarla birlikte köyleri ziyaret eden BDP Adana Milletvekili Murat Bozlak, Kürtlerin aşiretlere, dillere, şivelere ve bölgelere göre parçalamaya çalışıldığını ifade ederek, "Bizi İç Anadolu Kürtleri, batılı, doğulu olarak adlandıranlara sesleniyorum; hepimiz biriz, hepimiz tek yüreğiz ve hepimiz Kürdistanlıyız” dedi. 

Seçimlere geri sayımın başladığı süreçte BDP, Kulu’daki seçim çalışmalarının çıtasını yükseltti. Konya’da seçim çalışmalarına katılan BDP Adana Milletvekili Murat Bozlak, Kulu Belediyesi eşbaşkan adayları ile beraber köyleri gezdi. Bozlak’ın yanı sıra BDP PM Üyesi Şirin Altay, BDP Kulu Belediyesi Eşbaşkan adayları Esin Akgül Güneş ve Mustafa Çakır ile çok sayıda partili, Canımana, Dipdede, Karacadere ile Altılar köylerinde halkı ziyaret etti. 

BDP’liler, yol güzergahı boyunca halkın zafer işaretleri ile desteği ve coşkusuyla karşılaşırken, gidilen her köyde ise yüzlerce kişi tarafından davul zurnalarla karşılandı.

‘AKP HALKI TEHDİT EDİYOR’ 

Canımana’da halka hitap eden Kulu Belediyesi Eşbaşkan adayı Mustafa Çakır, Kürtlerin her tarafta olduğu gibi İç Anadolu’da da tek yürek olduklarını ifade ederek, bundan dolayı da sistem partilerinin ödü koptuğunu vurguladı. Çakır, AKP’nin Kulu’nun köylerinde, BDP’ye oy vermemeleri yönünde halkı tehdit ettiğini belirterek, "Kürtlerin birliğinden korktukları için hilelere ve tehditlere başladılar. Diyorlar ki ‘BDP’ye oy verirseniz size hizmet gelmeyecek’ peki soruyorum size bugüne kadar 10 yıllık belediyecilik döneminizde bize hangi hizmeti getirdiniz? Biz, rantın, hırsızlığın ve yolsuzluğun önünü keseceğiz diye ödleri kopuyor” dedi.

‘BELEDİYEYİ BEYLİK VE AĞALIK SİSTEMİNDEN KURTARACAĞIZ’

Akgül Güneş ise yıllardan beri Kürtleri bölen, parçalayan ve ötekileştiren sistemi 30 Mart’ta oluşturacakları birliktelikle bertaraf edeceklerini vurgulayarak, belediyeyi ağalık ve beylik sisteminden çıkarıp halkın belediyesi yapacaklarını vurguladı.

BOZLAK: HEPİMİZ KÜRDİSTANLIYIZ

BDP Adana Milletvekili Bozlak, Kürtlerin aşiretlere, dillere, şivelere ve bölgelere göre parçalamaya çalışıldığını ifade ederek, "Bizi İç Anadolu Kürtleri, batılı, doğulu olarak adlandıranlara sesleniyorum, hepimiz biriz, hepimiz tek yüreğiz ve hepimiz Kürdistanlıyız” dedi. Bu topraklarda yaşayan tüm halklarla eşit ve kardeşçe yaşamak istediklerini kaydeden Bozlak, artık ağabeyinin küçük kardeşi değil eşit haklarla birlikte yaşayacaklarını vurguladı. 

‘HAKKIMIZI HARAM EDİYORUM’

Bozlak, 30 Mart’ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerin referandum niteliğinde olduğunu belirterek, BDP’ye verilen her oyun barışa ve çözüme hizmet edeceğini vurguladı. Seçime ayrılan bütçede parti olarak tek kuruş alamadıklarını belirten Bozlak, "Seçime 350 milyon ayrıldı. Bunun 200 milyonunu AKP aldı. Diğerini de MHP ve CHP kendi aralarında bölüştü. Biz parti olarak bu bütçeden tek kuruş alamadık. Burada bizim de hakkımız var. Hakkımızı haram ediyorum, zehir zıkkım olsun” dedi.

‘KULU VE CİHANBEYLİ'DEN KÜRDİSTAN'A SELAM GÖNDERECEĞİZ’

Kulu’da iki partinin yarıştığını, birinin  BDP, diğerinin ise geri kalan tüm partilerin olduğunu söyleyen Bozlak, "AKP’nin de, CHP’nin de ve MHP’nin de gösterdiği adaylar ülkücüdürler. Dolayısıyla biz bir taraftayız diğer tüm partiler bir tarafta. Ama hepsinin karşısında büyük bir farkla seçimi kazanma şansımız vardır ve kazanacağız da. 30 Mart’ta buradan Kürdistan’a selam göndereceğiz” diye belirtti.

Buradaki ziyaretin ardından Dipdede, Karacadere ile Altılar köylerini ziyaret eden BDP konvoyu, burada yapılan konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi.

Views: 2135 | Added by: volongoto | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:
Search

Calendar
«  March 2014  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Entries archive

Site friends
  • bedava site yapimi

  • AGAHI
    Newroz Piroz Bè
    Tavsançali.ucoz.com
    Panoya Agahi
    Céjna Qurbanè Piroz Bé



    Tavsançali.ucoz.com
    Copyright MyCorp © 2024