Main Registration

Login

Welcome Guest | RSSSaturday, 2024-04-20, 6:40 AM
Menu du site

Tag Board

Our poll
sitenin orani nasil
Total of answers: 14

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Main » 2011 » June » 10 » Blok adayı Konya’da sürpriz yapacak
9:42 PM
Blok adayı Konya’da sürpriz yapacak

Blok adayı Konya’da sürpriz yapacak

 

Seçimlere sayılı günler kala, engellemelere rağmen, toplumun birçok kesiminden destek alan Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu, batı illerinde sürpriz yapmanın peşinde. Bu illerin başında da, Kürt ve Türk halkının yüzlerce yıldır birlikte yaşadığı, muhafazakâr-İslami siyasetin merkezi olarak sayılan Konya geliyor. Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu Konya Bağımsız Milletvekili Adayı Hacı Mehmet Bozdağ, şimdiden Ankara’ya gitmenin hazırlıklarını yapmaya başladı. Tarihi ve Kültürel zenginliği kadar, Avrupa’ya verdiği göç nedeniyle Anadolu’nun göbeğinde "Avrupa görmüş” haliyle, bir yanı milliyetçiliğe, tutuculuğa bir yanı, demokrasiye ve birlikte yaşamaya açılan bir kent Konya. Son sayımda 2 milyon 13 bin 845 nüfusu ve 1 milyon 325 bin seçmeniyle Konya siyasi partilerin iştihanı kabartan bir durumda. Bir dönemler Milli Görüş’ün kalesi olan ve Kayseri ile birlikte İslami sermayenin de merkezi durumunda olan Konya, 2007 seçimlerinde AKP yüzde 65′lik oy oranı ile üstünlüğünü ilan etti. Bu seçimlerde AKP 13 vekil çıkarırken, MHP yüzde 13′lik oy oranı ile 2, CHP ise yüzde 8′lik oy oranı ile 1 milletvekili çıkarabildi. Konya’nın yeni dönemde milletvekili sayısı 16′dan 14′e düşmüş durumda.

Alternatif Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu

AKP, Konya’da 2007 seçimlerinde yüzde 9 oranında oy alan ancak baraja takıldığı için milletvekili çıkaramayan Saadet Partisi’nin ve yeni dönemde HAS Parti gibi kendi tabanından yiyen partilere karşı, sahaya as oyuncularından Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu liste başı olarak sahaya sürmüş durumda. AKP’yi Konya’da ayakta tutan en önemli faktörlerin başında, ihya ettiği ekonomik çevreler geliyor. Ancak, buna karşın ekonomik, kültürel ve siyasal olarak mağduriyet yaşayan büyük bir kesimde iktidar partisinin icraatlarından rahatsız. CHP ve MHP, klasik tabanları üzerinden AKP’ye karşı siyaset yaparken, BDP’nin desteklediği Emek, Barış ve Özgürlük Bloğu Konya Bağımsız Milletvekili Adayı Hacı Mehmet Bozdağ, AKP’yi revize etmek yerine, demokrasi ve özgürlükler konusunda bir bütünen alternatif bir politika ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Konya’nın demokrasi ve özgürlük damarı Meclise gidecek mi?

Bozdağ, bu seçimlerde Konya’nın kemikleşmiş muhafazakar, milliyetçi siyasi damarına karşı, demokratik ve özgürlükçü damarı ile sürpriz yapmaya hazırlanıyor. Daha çok Kürtlerin, sosyalistlerin ve ötekileştirilenlerin oyunu almayı hedefleyen Bozdağ, şimdiye kadar önemli bir çalışmaya ve kampanyaya imza atmış durumda. BDP’nin Konya’daki örgütsel zayıflığına rağmen, sınırlı sayıdaki insan, çok büyük emek ve özveri ile Bozdağ’ın kampanyasını yürütmeye çalışıyor. Bozdağ, Konya’da yıllardır, demokrasi ve özgürlük mücadelesi yürüten siyasi partilerde yöneticilik yaptığı için Konya halkı tarafından tanınıyor ve seviliyor. Ayrıca Konya’da Bozdağ’ın kampanyasına destek veren kesimlerde önceki dönemlerden farklı olarak, Bozdağ’ın seçileceğine ve Ankara’ya Konya’nın demokrasi ve özgürlük damarını temsilen gideceğine kendilerini son derece inandırmış durumdalar.

‘Sandık güvenliği her şeyden daha önemli’

Bağımsız Aday Hacı Mehmet Bozdağ ise seçileceğine son derece emin. Şu ana kadar Konya merkez başta olmak üzere, Ereğli, Akşehir, Yunak, Cihanbeyli gibi ilçelerde yoğun bir çalışma yürüttüklerini, Akşehir hariç öteki ilçelerde mitingler düzenlediklerini dile getiren Bozdağ, Konya genelinde 24 seçim bürosu açtıklarını ve bunların büyük bir sahiplenme ve coşku ile açıldığının altını çiziyor. 2002 yılında DEHAP adına aday olduğu sırada kendisinin oy kullandığı sandıkta kendilerine oy çıkmadığını hatırlatarak, her seferinde ısrarlı bir şekilde sandık güvenliğine dikkat çeken Bozdağ, bütün sandıkları korumak için 3 bin müşahide ihtiyaçları olduğunu, ancak şimdiye kadar 600 civarında müşahit tespit ettiklerini dile getirerek, "Herkesi sandık başına müşahit olmaya devam ediyoruz” dedi.

‘Baskı oluşturup tehdit ediyorlar’

Ayrıca yeni dönemde geçmişte AKP’ye destek veren birçok kesimin kendilerine yöneldiğini ve kedilerine ilgi gösterdiklerini dile getiren Bozdağ, "Geçmişte AKP’ye oy vermiş Erzumlu, Ağrılı seçmenlerin bu dönem bize ilgisi var. Sedirler, Saraçoğlu, Kalfalarda bizimle birlikte çalışıyor. AKP’nin meclis üyeleri Cihanbeyli ve Kulu’da bize destek veriyorlar ve güç sunuyorlar. Toplum da müthiş bir duyarlılık var” diye konuştu. Öte yandan seçmen nezdinde bir tedirginlik yaratıldığını ve hatta bazı yerlerde seçmenlerin tehdit edildiğini de dile getiren Bozdağ, "Seçmenlere devletle sorun yaşarsınız diye tedirginlik yaratılıyor. Yunak’ta jandarma ve polisin seçmenlerimize yönelik, miting ve toplantılarımıza katılmamaları yönünde tehditleri var. AKP bizim kitlemize Cihanbeyli, Kulu, Yunak’ta para dağıttı. Bizim toplantıları sabote etmeleri için bunları görevlendiriyorlar. Biz halkı ikna ediyoruz ve halk bu yapılanlara ciddi anlamda tepki veriyor. Erdoğan’ın son açıklamaları Kürtler arasında ciddi bir tepki topluyor. Hakaretvari yaklaşımı, Kürtleri İslam dışı göstermesi özellikle İslami kesimlerde tepkiye dönüştü. Buda bize yönelişi hızlandırdı” şeklinde konuştu.

Bozdağ, "Kulu’da çalışmalarda Türk esnaflar bile sıcak bakıyorlar ama herkes açık açık oy verdiğini söylemiyor. Siz gereklisiniz orada olmanız gerekiyor diyen bir kesim” olduğunu da özellikle not düşüyor. Seçim sonuçlarına ilişkin beklentilerini de daha mütevazi bir şekilde, "Sınırdayız, kazanma noktasındayız” sözleriyle özetleyen Bozdağ, "Kazanmaya dönük bir beklenti var. 50-60 bin civarında oy alacağız diyorlar. Benimde iddiam 60 binden az oy almayacağımız yönündedir” dedi.

‘Meclise gitmemiz değişim dönüşümün önünü açacak’

Kazanma ihtimalinin yükselmesinin, özellikle de miting ve etkinliklerinin görkemli geçmesinin bazı çevreleri rahatsız ederek harekete geçirdiğini hatırlatan Bozdağ, Konya merkezde kendisi için yapılan mitingden sonra yapılan saldırıyı ve daha sonra bunun üniversite ortamlarına yansımalarına dikkat çekti. Bozdağ, "Bu saldırılarla önümüzü kesmeye çalışıyorlar” dedi. Bu saldırılarla, "Onlar (Bağımsızlar) gelirse şiddet gelir duygusunu yaratmaya bir çaba” olarak nitelendiren Bozdağ, bu saldırıların Kürtlere geri adım attırmayacağını dile getirdi. Bozdağ, "Mutlaka kazanmaya kenetlenmek zorundayız. Orta Anadolu’nun sesinin mutlaka yansıtmamız lazım. Orta Anadolu’nun farklılığının yansımasının tek yolu kendi adaylarını oraya (meclise) göndermesidir. Bunu başardığımız an Orta Anadolu’da ciddi bir değişim dönüşüm süreci başlayacak. Asimilasyon süreci sona erecektir. Parlamento’da olacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

Views: 939 | Added by: volongoto | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:
Search

Calendar
«  June 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Entries archive

Site friends
  • bedava site yapimi

  • AGAHI
    Newroz Piroz Bè
    Tavsançali.ucoz.com
    Panoya Agahi
    Céjna Qurbanè Piroz Bé



    Tavsançali.ucoz.com
    Copyright MyCorp © 2024