Main Registration

Login

Welcome Guest | RSSWednesday, 2024-04-24, 5:59 PM
Menu du site

Tag Board

Our poll
sitenin orani nasil
Total of answers: 14

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Main » 2011 » May » 26 » Balıkesir'de Kürt düşmanı kampanya, yetkililer suskun!
10:51 PM
Balıkesir'de Kürt düşmanı kampanya, yetkililer suskun!

Balıkesir'de Kürt düşmanı kampanya, yetkililer suskun!

ANF
11:08 / 25 Mayıs 2011

BALIKESİR - Seçimlere, "ulusalcı bağımsız aday” sıfatıyla katılan Serap Yeşiltuna, açık bir şekilde Kürt düşmanlığı ve ırkçılık yapıyor. "Balıkesir’i PKK’dan kurtar” sloganıyla seçim çalışmasını yürüten Yeşiltuna hakkında İHD suç duyurusunda bulundu. Savcılığın bu ırkçı propagandanın durdurulması için yapılan başvuruyu nasıl değerlendireceği merak konusu.

"Türkiye Türklerindir”, "Kürt sorunu yok, Kürt istilası var”, "Balıkesir’i PKK’dan kurtar”… Bu sözler, 12 Haziran seçimlerine Balıkesir’den "ulusalcı-bağımsız aday” sıfatıyla katılan Serap Yeşiltuna’nın seçim çalışmalarından.

Yeşiltuna, "Türk’ün Partisi” sloganıyla kurulan Ulusal Parti’de genel sekreter yardımcılığı yapmış. Şimdi de Kürt düşmanlığı ve ırkçı bir propaganda üzerinden seçim çalışmasını yürütüyor. Seçim çalışmasında Kürt düşmanlığı dışında tek bir söz bile yok. Adını taşıyan internet sitesinde de ırkçı yazılarının ve çağrılarının dışında "İstila”, "Türk Kızının Gelinliği Beyaz Kefen” gibi ırkçı filmler yer alıyor.

AFİŞLERİ BELEDİYE BİLBORDLARINA ASILDI

Yeşiltuna, seçim çalışmalarını hiçbir engelle karşılaşmadan sürdürüyor. Balıkesir Belediyesi’nin bilbordlarına bile ırkçı afişlerini asıyor. Ancak bu durum kentteki demokratik kurumları tedirgin ediyor. İHD Balıkesir Şubesi, bu ırkçı propagandaya "dur” denilmesi için suç duyurusunda bulundu.

İHD Şube Başkanı Kemal Teke adına Balıkesir Savcılığı’na sunulan suç duyurusunda, Yeşiltuna’nın ırkçı, ayrımcı, halkı kin ve düşmanlığa teşvik eden bir çalışma yürüttüğü belirtildi. İHD, Yeşiltuna hakkında soruşturma başlatılması ve ırkçı propagandanın durdurulmasını istedi.

Teke, Balıkesir’de yaşayan Kürtlerden "Kürt istilası” sözü nedeniyle özür dilenmesi gerektiğini belirterek, "Balıkesir’deki yetkililerin bir an önce ilgili kişi hakkında işlem başlatarak tedbir almasını bekliyoruz” dedi.

ANF NEWS AGENCY

Views: 1631 | Added by: volongoto | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:
Search

Calendar
«  May 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Entries archive

Site friends
  • bedava site yapimi

  • AGAHI
    Newroz Piroz Bè
    Tavsançali.ucoz.com
    Panoya Agahi
    Céjna Qurbanè Piroz Bé



    Tavsançali.ucoz.com
    Copyright MyCorp © 2024