Main Registration

Login

Welcome Guest | RSSThursday, 2024-03-28, 10:21 PM
Menu du site

Tag Board

Our poll
sitenin orani nasil
Total of answers: 14

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Main » 2010 » March » 23 » 21 mart 2010 Konya NEWROZ
8:39 PM
21 mart 2010 Konya NEWROZ
Haber: Nevruz'da Öcalan Fotoğraflı TişörtBaris ve  Demokrasi Partisi tarafından düzenlenen Newroz kutlamalarında yüzünü poşu ile gizleyen bir genç,  PKK'nın  Abdullah Öcalan'ın fotoğrafının bulunduğu tişörtü havada salladı. Yaklaşık 8 yaşındaki bir çocuğun üzerindeki tişörtte ise 'Apo' yazısının bulunması dikkat çekti.

BDP Konya İl Başkanlığı tarafından merkez Selçuklu İlçesi Özalkent Mahallesi'ndeki pazar alanında Newroz kutlamaları düzenlendi. Kutlama alanın etrafı polis tarafından bariyerlerle çevrildi. Alana giren vatandaşlar tek tek polis kontrolünden geçtikten sonra alana alındı.Yaklaşık on bin kişinin katıldığı Newroz kutlamalarında yöresel kıyafetlerini giyen kadınlar ve çocuklar ilk önce yabancı müzik eşliğinde 'zılgıt' ve halay çekti. Erkeklerin de katıldığı kutlamalar daha sonra Kürtçe şarkılar eşliğinde devam etti.

Kutlamarda, yüzünü poşu ile gizleyen bir genç, PKK'nın onderi Abdullah Öcalan'ın fotoğrafının bulunduğu tişörtü havada salladı. Yaklaşık 8 yaşındaki bir çocuğun üzerindeki tişörtte 'Apo' yazısının bulunması ve bazı görevlilerin ise peşmerge kıyafeti giymesi dikkat çekti. Ayrıca polis kamerasının platformdan çekim yapmasına izin verilmemesi üzerine polis ile görevliler arasında kısa süre gerginlik yaşandı. Kutlamalara katılan BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Türker Bakırhan, Newroz ateşini yakarak kutlamaları başlattı.

BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Türker Bakırhan, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Bizler bugünlere çok kolay gelmedik. Bugün dilimizi kullanıp biraraya geliyebiliyorsak, parlamentodaysak, halkımızın katkılarıyladır. Emeğimizi, çabamızı, katkımızı daha da büyütmemiz gerekiyor. Daha da büyütmeliyiz ki, işçilere 'ananı da al git' diyen, Ermenilere 'sizi sürgün ederim' diyen, emeklilerin, yoksulların, hakkını hukukunu arayanlara 'bu ülkeyi terk edin' diyen Başbakan ve AKP hükümetinin karşısında duralım. Türkiye, geçmişiyle yüzleşmeye, tedbirli davranıyor. Ermeni soykırım yasa tasarısı, bir çok ülkenin parlamentosundan geçti.

Sayın Başbakan, oturup düşüneceğine, var olan sorunları çözeceğine, İsviçre'ye karşı tepki mitingleri düzenliyor. Sayın Erdoğan ve hükümet yetkilileri, sayın Baykal, sayın Bahçeli, 21'inci yüzyıl artık asimile etme yılı değil. Türkiye'nin sorunlarının üzerini örterek, Türkiye'de yaşayan halkların talep ve isteklerini reddetme yüzyılı değil. Siz, kabul etmeseniz de Amerika kabul ediyor. İsviçre, bir hata kusur işlediğinizi, meclisinden geçiriyor. Siz, bu ülkede Kürtler var, ama Kürtler, ana diliyle eğitim yapamaz deseniz de birileri Kürtlerin ana diliyle eğitim yapması gerektiğini her zaman söylüyor ve söylecek."

Mevlana'nın sözlerinden örnek vererek konuşmasına devam eden Türker Bakırhan, "Mevlana, ne olursan ol, kim olursan ol, yine gel diyor. Ama sayın Başbakanımız, 'ananı al git', 'senin sülaleni sürgün ederim', 'ya seversin ya terk edersin' diyor. İşte Mevlana'nın felsefe ve düşüncesine aykırı davranan halkları asimile etmeye çalışan Türkiye'de, tek bir ırk millet yaratmaya çalışan bu anlayışı, hep birlikte kınayarak boşa çıratmak halkımızın boynunun borcudur. 21'inci yüzyılda insanları talepleri topla, tüfekle, baskıyla soykırımla şiddetle bastırılmıyor. Maalesef ülkemizde, dilimizi, şiirlerimizi dinlemek konuşmak yazmak istiyoruz dediğimiz de dipciklerle, coplarla cezaevleriyle karşılaşıyoruz. Bugün 2 bine yakın genel merkez yöneticimiz, parti çalışanımız, cezaevindedir. Bunlar, daha demokratik, daha özgür ve eşitlikçi bir Türkiye yaratmak istedikleri için içerdeler."dedi.

ADRES OLARAK ÖCALAN GÖSTERİLDİ

Barış ve Demokrasi Partisi İl Başkanı Aynur Cengiz da, barışçıl çözüm için adres olarak terör örgütü PKK'nin elebaşı Abdullah Öcalan'ı gösterdi. Cengiz, "Türkiye de, demokrasi barışçıl bir çözüm üretilebilmesi için, sayın Öcalan'ın bu sürece aktif katılımının, katkı sunmasının sağlanması gerekir. Kürt sorunun çözülmesine yönelik gerçekçi demokratik açılımın yapılması için öncelikli ve acil atılması gereken adım, Türkiye'de çatışmazsızlık sürecinin başlaması ve bunun hedeflenmesidir. Bunun içinde askeri ve siyasi operasyonlar dudurulmalı, tutuklu siyasetçiler biran önce serbest bırakılmalıdır." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından yerel sanatçılar tarafından Kürtçe konser verilirken, kutlamalara katılanlar da Newroz ateşinin etrafından halay çekerek eşlik etti. (Doğan Haber Ajansı) 22.03.2010 00:40 [1964825]

Views: 1193 | Added by: volongoto | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:
Search

Calendar
«  March 2010  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Entries archive

Site friends
  • bedava site yapimi

  • AGAHI
    Newroz Piroz Bè
    Tavsançali.ucoz.com
    Panoya Agahi
    Céjna Qurbanè Piroz Bé



    Tavsançali.ucoz.com
    Copyright MyCorp © 2024