Main Registration

Login

Welcome Guest | RSSThursday, 2024-03-28, 1:36 PM
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » iç Anadolu Kürdleri » Orta Anadolu Kürdleri Hakinda » Anadoluya ilk gelen Kurtler
Anadoluya ilk gelen Kurtler
volongotoDate: Saturday, 2011-04-09, 10:08 PM | Message # 1
Major general
Group: Administrators
Messages: 457
Reputation: 0
Status: Offline
Şimdiye kadar Birnebûn dergisinde Anadolu Kürtleri üzerine yazılıp yayınlanan yazıları takip edip, okuduk. Değişik yazarların değişik yazılarında Kürtlerin 300-400 yıl önce Anadolu’ya geldiklerini, tahmin ettiklerini belirtiyorlardı. Bilimsel arkeolojik incelemeler geliştikçe tarihi bilgisizlikler, yanlışlıklar, yanılmalar ve yeni yeni bilgiler gün ışığına çıkıyor.
Özellikle arkeologlar, tarihçiler, sosyologlar ve antrapologlar son yıllarda yapılan bilimsel çalışmalarda Kürt ve Kürdistan tarihi ile ilgili yeni bilgi ve bulguları ortaya çıkarıyorlar. Yeni teorileri ileri sürüyorlar. Bu çalışmalardan birisi de eski tarih araştırmacısı Andrew Collins tarafından yapılandır. Andrew Collins Mezopotamya ve Orta Doğu tarihi uygarlığı ve kültürü üzerine geniş bir araştırma ve incelemeye girmiş. Mezopotamya ve Orta Doğu’nun eski tarihini bilimsel bir metodla incelemeye almış. Özellikle Kürtleri bu araştırma ve inceleme çalışmalarının merkezine almış ve oturtmuş. Andrew Collins, bu çalışmalarını From the Ashes of Angels The Forbıdden Legacy of a Fallen Race. Türkçesi ise Meleklerin Küllerinde Gunahkar bir ırkın yasaklanmış mirası adı altında kitap haline getirilmiş. Türkiye’de Avesta yayınları bu kitabı basıp yayınlamış.
Andrew Collins bu araştırmasıyla şimdiye kadar arkeolojik kazı ve çalışmaların sonuç teorilerni altüst etmiş. Belgelerle ıspatlamaya çalıştığı Eski Mezopotamya ve Orta Doğu uygarlık kültürünün gerçek yaratıcısı ve sahibi Zagroslu Kürtlerdir diye yeni teoriler ileri sürüyor. Bununla birlikte Mısır, Filistin ve heta Çatalhöyük ve Kapadokya uygarlıklarının asıl yaratıcısı ve sahibi yine Kürtlerdir. Bu araştrmaya göre Anadolu’daki yeraltı şehirleri de Kürtler yapılmıştır. Andrew Collins bu araştırmasına göre MÖ 8850-8300 yıllarında buzul çağının sona ermesiyle bu yeraltı şehirleri kazılmış. Yani Kürtler buzul çağından beri Anadolu’da yaşıyorlar. Bunun dışında Kürtlerin ilk olarak değişik nedenlerle MÖ 3. yüzyılda Anadolu’ya göç ettiklerini yazıyor. Bence her Kürt Andrew Collins’ın bu araştırma kitabını okumalı. Ben bu kitaptan Anadolu’ya ilk göç eden Kürtlerle ilgili küçük bir bölümünü, olduğu gibi alıyor ve Birnebûn dergisine gönderiyorum. Amed TIGRIS
 
Forum » iç Anadolu Kürdleri » Orta Anadolu Kürdleri Hakinda » Anadoluya ilk gelen Kurtler
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright MyCorp © 2024