Main Registration

Login

Welcome Guest | RSSFriday, 2024-03-29, 10:41 AM
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Tavsançali » çoçuk evlilikler » çoçuk evlilikleri
çoçuk evlilikleri
volongotoDate: Tuesday, 2012-02-28, 8:33 PM | Message # 1
Major general
Group: Administrators
Messages: 457
Reputation: 0
Status: Offline
11 Haziran 2011 Cumartesi
TAVŞANÇALI
Eğitimlerimize ilk olarak Tavşançalı beldesinde başladık.

Tarih: 21 Mayıs Cumartesi Saat 10 00

Yer: Tavşançalı Eş-Pi Düğün Salonu

Tavşançalı beldesindeki eğitimin ilk ayağına belediye başkanı,meclis üyelerinden bazı isimler,kulu basınından temsilciler ve beldenin önde gelen kişilerinden oluşan yaklaşık 30 kişilik bir gurup katıldı. Açılış konuşmasını ve ilk eğitimi proje ekibinden Dr.Zekeriya Mızırak yaptı. Mızırak konuşmasına projenin amacı kapsamı ve yöntemi hakkında genel bilgiler vererek başladı. Daha sonra Türkiye’nin bulunduğu konumuyla demoğrafik ve stratejik yapısı hakkında bilgiler verdi.Özellikle genç ve üretken nufusu ile ilgili bazı saptamalarda bulundu. Eğitimin önemine dikkat çeken Mızırak kız çocuklarınında bu konuda önemsenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Daha sonra eğitimci Mevlüt Yıldırım islamın evliliğe bakışı ile ilgili geniş ve kapsamlı bir sunum yaptı.Nikahın anlamı,önemi,islam dininde evliliklerin kurulması,yürütülmesi ve sonlandırılması hususlarını ayrıntılı olarak hadislere ve ayetlere dayanarak açıkladı. Boşanmanın bir hak olduğunu ama mecbur kalmadıkça kullanılmasının hoş karşılanamadığını belirtti. Kız çoçuklarının evlenmelerinde ailelerinden önce kendilerinin fikriinin alınması hususunu hadisden örnek vererek açıkladı.

Üçüncü olarak Uzman Psıkolog Nilgün Yamaner ailenin önemini, toplumdaki yerini açıkladıktan sonra aile içindeki iletişim hakkında açıklamalarda bulundu. Eşlerin birbirlerine bakışlarını çoçukların bundan nasıl etkilendiklerini anlattı. Küçük çoçukların belli bir yaşta ailede anne ve babayı rol model olarak aldıklarını ve bu dönemlerde aile içi huzurun ilerde bu çoçukların hayata bakışlarını olumlu etkileyeceğinin altını çizdi.

Dr Gökhan Yalçın beden sağlığı konsunda genel açıklamalarda bulundu. Özellikle belli bir yaştan daha sonra vucud egzersizlerinin önemli olduğunun altını çizdi. Daha sonraki derslerde bu egzersizleri uygulmalı olarak yapılacağını belirtti.

Son olarak Psıkolog danışman Fatma Güllüoğlu ise aile eğitimlerinin temel amacını bu eğitimlerdeki beklenen alt amaçlarını açıkladı. Çoçukların güven konusundaki eksikliklerinin ilerdeki hayatlarında özellikle evlilik hayatlarında karşılaşabilecekleri sorunlar üzerinde durdu.

Daha sonra soru cevap kısmına geçildi. Katılımcıların yoğun ilgi gösterdikleri ve son kısmı ınteraktif şekilde geçen toplantı bir sonraki eğitimde buluşmak üzere sonlandırıldı.
Attachments: 7037591.jpg (58.0 Kb)
 
Forum » Tavsançali » çoçuk evlilikler » çoçuk evlilikleri
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright MyCorp © 2024