Main Registration

Login

Welcome Guest | RSSTuesday, 2024-04-23, 7:19 AM
Menu du site

Tag Board

Our poll
sitenin orani nasil
Total of answers: 14

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Main » 2011 » June » 5 » ‘Öcalan’ı peygamber değil halk önderi olarak görüyoruz’
2:19 PM
‘Öcalan’ı peygamber değil halk önderi olarak görüyoruz’

‘Öcalan’ı peygamber değil halk önderi olarak görüyoruz’

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu Konya Bağımsız Milletvekili Adayı Hacı Mehmet Bozdağ için Kulu’da miting düzenlendi. Kulu Makas’ta yüzü aşkın aracın katılımı ile başlayan konvoy, Konya Pazar Meydanı’nda sona erdi. Buradaki mitinge yüzlerce kişi katıldı. Miting de "Bijî bijî BDP, AKP’ye tövbe de” sloganı dikkat çekti. Buradaki etkinliğe BDP Siirt Milletvekili Osman Özçelik katılarak destek sundu. Hacı Mehmet Bozdağ ise bu seçimde diğer partilere verilen emanet oyları geri alacaklarını belirterek, "Verdiğimiz bütün oyları çözüm için verdik; ama hepsi oylarımızla çözümsüzlüğü derinleştirdi. Kürt ve Türk halkının çıkarlarını gözetmeyen hiçbir parti bu coğrafyada yaşamayacak” diye konuştu. Meclis’e çözüm gücü olarak gireceklerini belirten Bozdağ, meydandakilerden de kimlikleri ve kültürleri için kapı kapı dolaşmalarını ve AKP’ye gereken dersi vermelerini istedi. Seçmenden verdiği oylara ve sandığa da sahip çıkmasını isteyen Bozdağ, "Bunu yaparsak Orta Anadolu Kürdünün ve bu toprakların demokrasi kimliğinin temsilcisi olarak Ankara’da sesimizi duyuracağız” dedi.

Kulu’da mitinge katılanlara seslenen BDP Siirt Milletvekili Özçelik, Başbakanın çelişkili konuştuğu ve "yalan” söylediğini belirterek, Almanya’da "asimilasyon insanlık suçudur” demesine karşın Kürtlere, "Benden ana dilde eğitim istemeyin” diyerek, asimilasyon uyguladığını söyledi. Bitlis’te insanların iş istemine de Başbakan Erdoğan’ın olumsuz cevap verdiğini dile getiren Özçelik, "Peki biz ne isteyeceğiz senden! dilimizi kimliğimizi istemeyeceğiz, iş aş ekmek istemeyeceğiz. Sen niye başbakansın sen niye hükümetsin” diye sordu. Başbakan Erdoğan’ı, "Halkın sırtından trilyoner olmakla” suçlayan Özçelik, "Yoksul bir Kasımpaşalı iken bu dünyanın en zengin başbakanlarından biri” diye konuştu.

‘Bijî bijî BDP, AKP’ye tövbe de’

Başbakan Erdoğan’ın 2007 seçimlerinden önce CHP, MHP ve Genelkurmay’ın "sınır ötesi operasyon yapalım, sadece Kandil değil gidip Kerkük, Erbil’i de alalım” istemine karşın, "Hayır bu iş şiddetle çözülmez” dediğini hatırlatan ancak 2007 seçimlerinden hemen sonra AKP, CHP ve MHP’nin sınır ötesi operasyon tezkeresini meclisten geçirdiğini dile getiren Özçelik, "Hani taş üstünde taş bırakmadılar, Kandil’i alacaklardı kahramanlar, gidip Zap’a takıldılar. Genelkurmay Başkanı’na ‘neden geri döndünüz’ diyen gazetecilere Genelkurmay Başkanı, ‘çok kahramansanız gidin orada 3 gün kalın’ dediler. Halkımız çok güzel bir şey söyledi. Siwar çun peya hatin dediler” diye belirtti.

‘Erdoğan’ın Kürtleri keklik soyludur’

Özçelik, 20 milletvekili ile Meclis’teki savaş cephesine karşı direndiklerini belirterek bu sayının önümüzdeki dönem 40′a çıkacağını belirtti. Özçelik alandakilere, "39 garanti, 40′ıncı da Hacı Mehmet Bozdağ olacak, 39′u bizden 40′ıncısını siz tamamlayın” diye seslendi. Erdoğan’ın, "Siz Kürt halkını temsil edemezsiniz benim 75 Kürt vekilim var Kürtlerin temsilcisi benim” dediğini anımsatan Özçelik, "Senin Kürt vekillerin sana çantacılık yaptılar. Meclis’te bir gün bir kez bile Kürt olduklarını söylemediler Kürtlerin sorunlarını dile getirmediler. Onlara ew qewmê kewê ne/keklik soyludur dedik. Erdoğan’ın yanındaki Kürtler keklik soyludur ayaklarına bağlanan iple özgür Kürtleri hazırlanan tuzağa çağırıyorlar” dedi.

Erdoğan’ın son dönemlerde gerginleşen sinirlerine de değinen Özçelik, Erdoğan’ın sadece kimyasının değil aynı zamanda fiziğinin de bozulduğunu belirterek, "Suratına bakın düşen bin parça. Bu yüzden aynı zamanda psikolojisi bozulmuş” dedi. Kürtlerin Sivil Cuma eylemlerini de değerlendiren Özçelik, "Bölgeye gönderilen imamlar Genelkurmay’ın MİT’in eğitimden geçiriliyorlar. Kürtler senin söyleminden önce sen buralarda bu topraklarda yokken müslümandı. Sen onlara dini öğretemezsin” diye belirtti. PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın "Kürtler tarafından peygamber ilan edildiğine” ilişkin iddiaları "haşa böyle bir şey yok” diyerek yalanlayan Özçelik, "Kürtler Öcalan’ı halk önderi olarak görüyor. Kürtlerin peygamberi belidir, çarpıtma” diye yanıt verdi.

Bozdağ ve beraberindekiler daha sonra Kulu’ya bağlı Karacadağ Beldesi’ne geçerek burada yüzlerce kişi tarafından coşkulu bir şekilde karşılandı. Bozdağ için yarında Yapalı, Gölyazı, Yeniceoba beldelerinde miting yapılacak. Konya Merkez Çiltaş tesislerinde halk şöleni yapılacak.

 
 
 
Views: 1109 | Added by: volongoto | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:
Search

Calendar
«  June 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Entries archive

Site friends
  • bedava site yapimi

  • AGAHI
    Newroz Piroz Bè
    Tavsançali.ucoz.com
    Panoya Agahi
    Céjna Qurbanè Piroz Bé



    Tavsançali.ucoz.com
    Copyright MyCorp © 2024