Main Registration

Login

Welcome Guest | RSSFriday, 2024-04-19, 2:22 AM
Menu du site

Tag Board

Our poll
sitenin orani nasil
Total of answers: 14

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Main » 2011 » November » 10 » Mersin'de Kürtçe konuşan 11 kişi linç edildi
10:20 PM
Mersin'de Kürtçe konuşan 11 kişi linç edildi
 Çarşamba, 09 Kasım 2011 


linc Mersin'de düğünde Kürtçe konuştukları için demir çubuk ve sopalarla saldırıya uğrayan Kürtlere yönelik ırkçı saldırıda biri ağır 11 kişi yaralandı.

Kürtlere yönelik linç saldırıları sınır tanımıyor. Çoğunlukla Türk yurttaşların yaşadığı Mersin'in Arslanköy Beldesi'nde, Türk olan dünürlerinin daveti üzerine önceki akşam düğüne giden Kürt aileler, Kürtçe konuştukları için saldırıya uğradı. Düğün salonunda bir Kürt annenin oğlu ile Kürtçe konuşması ile başlayan saldırı, Kürt yurttaşların beldeden ayrılmak istemesinden sonra da devam etti. Beldeden ayrılmak isteyen Kürt yurttaşları takip eden ırkçı bir grup, midibüslerle takip etti ve arkadan çarptıkları bir otomobilin yoldan çıkmasına neden oldu. Saldırganlara araçta bulunanlara kadın, çocuk demeden saldırdı. Demir çubuk ve sopalarla saldıran ırkçı grup, 11 Kürt yurttaşı yaraladı.

1 kişinin durumu ağır
Mersin Devlet Hastanesi'ne getirilen yaralılardan durumu ağır olan bir kişi, beyin cerrahi servisinde gözetim altına alındı. Öte yandan, çok sayıda polis ve jandarma acil servis girişinde konuşlanırken, hastane önünde bekleyen ailelere polis saldırdı. Yakınları saldırıya uğrayan bir genç polislerce tartaklandı.
'En iyi Kürt ölü Kürt'tür'
Edinilen bilgilere göre; Kürt ailelere yönelik linç saldırısının fitili, köy muhtarının "Köyümüze Kürtler gelmiş. Bu köyden sağ çıkmayacaklar. En iyi Kürt, ölü Kürt'tür" kışkırtmasıyla yakıldı. Saldırıya uğrayan Kürtlerin telefonla haber verdiği jandarma ise ancak bir saat sonra olay yerine ulaştı. Saldırıyı gerçekleştirenler yerine, linçe uğrayan Kürt yurttaşları gözaltına almak isteyen jandarmanın, saldırı aleti demir çubuk ve odun sopalarını yok ettiği de iddia edildi.

'Kürtlere ölüm' nidaları
Linç girişiminden kurtulan Kürt yurttaşları tedavi gördükleri Mersin Devlet Hastanesi Acil Servis'inde Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk ile BDP Mersin İl Başkanı Musa Kulu ziyaret etti. BDP Başkanı Kulu, "Bu olayın peşini, hukuki, siyasi ve insani anlamda bırakmayacağız. Ölümcül yaralar alan bu insanlarımız, 'Kürtlere ölüm' nidalarıyla saldırıya uğramıştır. Bu söylem, iktidarın ve siyasilerin söylemidir. Siyasilerin, toplumu tahrik eden açıklamaları sonucu bu tür saldırılar artmaktadır" dedi.
Belediye Başkanı Türk ise, "Türk kökenli olan damatlarının bir akrabasının düğününe davet edilen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Kürt ailelere yönelik bu saldırı insanlığa, hiçbir ahlaka sığmaz. Kendi anadilini konuştuğu için bu insanlara saldıranlar kadar, toplumu geren siyasiler de sorumludurlar" diye konuştu.

 

DİHA/MERSİN

Views: 1235 | Added by: volongoto | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:
Search

Calendar
«  November 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Entries archive

Site friends
  • bedava site yapimi

  • AGAHI
    Newroz Piroz Bè
    Tavsançali.ucoz.com
    Panoya Agahi
    Céjna Qurbanè Piroz Bé



    Tavsançali.ucoz.com
    Copyright MyCorp © 2024