Main Registration

Login

Welcome Guest | RSSWednesday, 2024-04-24, 11:26 PM
Menu du site

Tag Board

Our poll
sitenin orani nasil
Total of answers: 14

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Main » 2011 » May » 17 » 'Kürtler korku duvarını aştı'
7:03 PM
'Kürtler korku duvarını aştı'
17 Mayıs 2011 Salı 09:30

'Kürtler korku duvarını aştı'

TSK'nın sınır hattındaki operasyonlarında 12 PKK'lının öldürülmesinin ardından çıkan olaylar ve Irak tarafındaki cenazelerin alınması yeni bir döneme işaret ediyor.

Örgüt kitle ile bütünleşiyor, kitle sert müdahalelere rağmen geri adım atmıyor.

Şırnak’ta 12/13 ve 13/14 Mayıs geceleri sınır hattında yürütülen operasyonlarda 12 PKK’lının öldürülmesinin ardından Halk İnisiyatifi tarafından Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da ilan edilen 3 günlük yas ve sınırın Irak tarafında kalan 8 cenazenin alınması için son iki gündür sarf edilen çaba, Türkiye’de bugüne kadar benzeri görülmemiş bir döneme girildiğini gösteriyor.

Bu yeni dönem iki açıdan dikkat çekiyor: Birinci olarak, biz diyelim BDP/DTK siz deyin PKK/Halk İnisiyatifi, artık bölgede ciddi bir seferberlik kapasitesine sahip. Bir çağrı üzerine kepenkler iniyor, kontaklar kapanıyor ve okullar boykot ediliyor. İkinci olarak, seferber edilen kitle her türlü fiziki şiddete rağmen geri adım atmıyor. Gaz yiyor, cop yiyor hatta yaralanıp ölüyor ama ortak hareket etme noktasında rotayı değiştirmiyor. Sınır hattında Bilican ve Ortaköy’de yani o sıcak çatışmaların yaşandığı kan ve barut kokan tepelere tırmanıyor, oralarda mevzilenmiş askerlerle karşı karşıya geliyor, ‘cenazeleri almadan gitmeyiz’ diye geceyi ayazda ateş yakarak, çevredeki köylerden gönderilen battaniyelere sarınarak geçiriyor. Sabah oluyor ve sınırı geçip bir nevi ‘arazi taraması’ yaparak Bilican’da 3, Ortaköy’de 1 tane cenazeye ulaşıyor. Omuzlayıp getiriyor.

Bunun tek bir anlamı var: Ankara’nın PKK’yı Kürtlerden izole etme politikasına örgüt misliyle mukabele ediyor, kitleyle bütünleşiyor ve onu seferber ediyor.

Medyanın olanı biteni haberleştirmesinin düşük profilli olması, ne yazık ki bu gerçeği değiştirmiyor. Şehirlerde güvenlik güçleriyle çatışan, molotofkokteyli, taş ve havai fişek atan kesim çok genç olsa da sivil itaatsizlik eylemlerinde, Kürt imamların kıldırdığı cuma namazlarında ya da ölen PKK’lıların cenaze törenlerinde çekilen resimlere bakıldığında ‘kandırılma’ yaşını çoktan geçmiş kadın ve erkeklerin saf tutması dikkat çekiyor.
Kuzey Afrika ve Ortadoğu’da ülkelerin sokaklardan dizayn edildiği ve bu durumun uluslararası camiada onay gördüğü bir konjonktürde, dağdan kopan ateşin şehirleri ve Türkiye’yi sarması her zamankinden daha büyük riskler taşıyor.

O nedenle gözler, Başbakan Erdoğan’ın 1 Haziran’da Diyarbakır’da herkesi tatmin edeceği vaat edilen konuşmasına dönüyor./RADİKAL

Views: 1013 | Added by: volongoto | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:
Search

Calendar
«  May 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Entries archive

Site friends
  • bedava site yapimi

  • AGAHI
    Newroz Piroz Bè
    Tavsançali.ucoz.com
    Panoya Agahi
    Céjna Qurbanè Piroz Bé



    Tavsançali.ucoz.com
    Copyright MyCorp © 2024