Main Registration

Login

Welcome Guest | RSSTuesday, 2024-03-19, 3:03 AM
Menu du site

Tag Board

Our poll
sitenin orani nasil
Total of answers: 14

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Main » 2014 » January » 28 » Kışanak: Cihanbeyli ve Kulu belediyelerini alacağız
10:18 PM
Kışanak: Cihanbeyli ve Kulu belediyelerini alacağız

Kışanak: Cihanbeyli ve Kulu belediyelerini alacağız

Hollanda’nın Rijswijs kentinde, 30 Mart 2014’te yapılacak yerel seçimlerde Konya’nın Kulu ve Cihanbeyli ilçelerindeki BDP’li adayları desteklemek amacıyla bir gece düzenlendi. Gecede bir konuşma yapan BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, "Orta Anadolu Kürt köylerini teker teker gezdim. Her biri, Amed’in, Muş’un, Hakkari’nin ve Qamışlo’nun köyleri gibi, özlerine, dillerine ve kültürlerine balıdır. Bundan dolayı hepinizi kutluyorum. Cihanbeyli ve Kulu belediyelerini alacağımıza eminim” dedi.

Yaklaşık 1500 kişi Rijswik’teki Event Plaza salonunda bir araya geldi. BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak ve Kulu Belediye Başkan Adayı Mustafa Çakır da konuşmacı olduğu gecede, adaylara destek sözü verildi.

KIŞANAK SEVGİ GÖSTERİSİYLE KARŞILANDI

BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, büyük sevgi ve ilgi gösterisi altında "Biji Serok Apo”, "Şehit namirin”, "Her yer mücadele, her yer Kürdistan” sloganları ile karşılandı.

 "Orta Anadolu Kürtleri’nin 300 yıl önce Kürdistan sürgün edilmelerine rağmen, dil, kültür, tarih, gelenek ve göreneklerini unutmamalarını büyük bir sevgi ve saygıyla selamlıyorum” diyen Kışanak, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nde yaşamını yitiren bütün devrimcileri de andı.

Kışanak, "Onların şahadetleri önünde saygıyla eğiliyorum. Eğer Başkan Apo’nun büyük çabası, ön görüsü ve fedakarlığı olmasaydı, belki de bizler bugünlere ulaşmış olmazdık. Artık Orta Anadolu Kürtleri, yerel yönetimlerine aday olduklarını ve bunu yönetecek güce sahip olduklarını ispatladılar” dedi.

Kuzey Kürdistan’da bu kadar olumlu gelişme yaşanırken Rojava’da Kürt halkının demokratik özgürlüğü ilan ettiğini de hatırlatan Kışanak şunları söyledi: "Rojava devrimi Ortadoğu’da ezilen tüm halkların devrimidir. Rojava halkımız, Cenevre 2’de emperyalistlerin 2. Lozan kararlarını tanımayarak, demokratik özerkliklerini ilan ederek, yönetim modelini oluşturmuş durumdadır. Bu model Ortadoğu’da ezilen halkların özgürlük ve demokrasi modelidir. Kürtler nerede olursa olsun, Rojava devrimini desteklemek durumundadır.”

Yerel seçimlerin de Rojava devrimi kadar önem arz ettiğinin altını çizen Kışanak, "Bizim yerel seçimdeki başarımız, tıkanan sürecin önünü açacaktır” dedi. Özgürlüklerin ve demokrasinin gücü olacağını da ifade eden Kışanak, "Değerli yurtsever Orta Anadolu Kürt köylerini teker teker gezdim. Her biri, Amed’in, Muş’un, Hakkari’nin ve Qamışlo’nun köyleri gibi, özlerine, dillerine ve kültürlerine balıdır. Bundan dolayı hepinizi kutluyorum. Cihanbeyli ve Kulu belediyelerini alacağımıza eminim. Bundan dolayı şimdiden sizleri ve adayları kutluyorum. Rojava gibi, sizlerin de başararısız, şehitlerimizin ve halkımızın başarısızıdır. Hepinizi devrim inancıyla selamlıyorum” diye konuştu.

ÇAKIR: BAŞARI HEPİMİZİN OLACAK

Kışanak’ın ardından BDP’li Kulu Belediye Başkan Adayı Mustafa Çakır söz aldı. "Değerli yurtseverler, sizler ikinci sürgün hayatınızda da mücadelenizi ve yurtseverliğinizi unutmadınız. Bundan dolayı sizden ve mücadelenizden gurur duyuyorum” diyen Çakır, yıllar önce Kulu ve Cihanbeyli’de Kürdüm demenin zor olduğunu hatırlattı. Ama bugün Cihanbeyli ve Kulu’nun yerel yönetimlerini yönetecek, siyasal kimliklerini açık açık söyleyecek kadar güçlendiklerini de belirten Çakır, "Sizler de biliyorsunuz, bu aşamaya gelmek için büyük bir çaba ve emek harcandı. Binlerce bedel verildi. Ne yazık ki emperyal dünyada özgürlük ve demokrasi bedel verilmeden kazanılmıyor” dedi.

Bu başarının herkesin başarısı olacağının da altını çizen Çakır, Kulu için projelerini de anlattı ve yöre halkından da destek istedi.

Kürdistan Özgürlük Mücadelesine yöreden katılan ve yaşamını yitirenlerin fotoraflarından oluşan bir dia gösterimi de yapılan gecede, Ozan Kawa, Ozan Dino, Gürsel Dayan, Ehsan Xelikan ve Doğan Biçen de sahne aldı.

Views: 1211 | Added by: volongoto | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:
Search

Calendar
«  January 2014  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Entries archive

Site friends
  • bedava site yapimi

  • AGAHI
    Newroz Piroz Bè
    Tavsançali.ucoz.com
    Panoya Agahi
    Céjna Qurbanè Piroz Bé



    Tavsançali.ucoz.com
    Copyright MyCorp © 2024