Main Registration

Login

Welcome Guest | RSSFriday, 2024-03-29, 2:18 AM
Menu du site

Tag Board

Our poll
sitenin orani nasil
Total of answers: 14

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Main » 2011 » May » 22 » İmam Kürt gencinin naaşını camiye almadı
5:14 PM
İmam Kürt gencinin naaşını camiye almadı

 İmam Kürt gencinin naaşını camiye almadı

  22 Mayıs 2011 

KONYA - Konya'da inşaat kazası sonucu hayatını kaybeden Kürt genci Suat Demir'in cenazesini Furkan Camii imamı camiye almadı. Hocanın tavrına tepki gösteren Erler Mahallesi Muhtarı Şefik Aydın ile camii hocası arasında yaşanan tartışma sonucu muhtar gözaltına alındı. BDP PM Üyesi Şirin Altay ise olayın Kürtlere karşı tahammülsüzlük olduğunu belirterek, "AKP'nin JİTEM'ci imamları Konya'da kendisini gösteriyor" dedi.

Konya'da çalıştığı inşaatta 19 Mayıs günü kaza geçiren ve kaldırıldığı Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde bugün yaşamını yitiren Van'ın Özalp nüfusuna kayıtlı Suat Demir'in naaşı, dini vecibelerinin yerine getirilmesi için getirilen Erler Mahallesi'nde bulunan Furkan Camii'ne getirildi. Fakat caminin imamı cenazeyi almadı. Daha önce de aynı camide sorun yaşandığını dile getiren Kürtler camii imamına tepki gösterdi. Tepkiler üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı. Hocaya tepki gösteren Erler Mahallesi Muhtarı Şefik Aydın ise, gözaltına alındı.

Camii hocasının tavrını proteste etmek için Suat Demir'in yakınları, BDP PM Üyesi Şirin Altay, BDP İl Eş Başkanı Aynur Cengiz, BDP İl ve İlçe yöneticileri Suat Demir için kurulan taziye çadırı önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı yapan BDP PM Üyesi Altay, "AKP'nin JİTEM'ci imamları Konya'da kendisini gösterdi" diyerek, Camii hocasının cenazeyi neden kabul etmediğini sorduklarında cevap vermediğini dile getirdi.

Yaşanan olayın AKP'nin Kürtlere karşı uyguladığı politikalar sonucunda geliştiğini belirten Altay, "İmamın ordusu kendisini açık bir şekilde Konya'da göstermiştir. Burası ne Van ne Diyarbakır ne de Hakkari'dir. Burası Türkiye şehirlerinden Konya'dır. Bu Kürtlere karşı tahammülsüzlüktür" dedi.

Altay, BDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın daha önce gündeme getirdiği "AKP'nin JİTEM'ci imamları" ifadesini hatırlatarak, yaşanan olayın bunu doğrular nitelikte olduğunu kaydetti.

Altay'ın konuşmasının ardından konuşan Melle Cever ise, ayrım yapmanın dinde bir suç olduğunu belirterek, "Dinimizi kabul etmeyeni biz de kabul etmeyiz. Bu yapılan insanlığa sığmaz. Bu cami bizimdir de kendi ellerimizle yaptık. Kendi elimizle yaptığımız camide kendi çocuklarımızı yıkayamayacak mıyız? Evet kendi camiimizde çocuğumuzu yıkayamadık. Şimdi muhtarımızı almışlar. Muhtar kendi onuruna sahip çıktığından dolayı onu karakola götürmüşler. Karakolda işkencemi yapmışlar ne yapmışlarsa mahkemelik olmuş. Böyle bir şey ne insanlıkta ne dinde vardır. Bu hiçbir şey de yoktur" diye belirtti.

ANF NEWS AGENCY

Views: 1095 | Added by: volongoto | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:
Search

Calendar
«  May 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Entries archive

Site friends
  • bedava site yapimi

  • AGAHI
    Newroz Piroz Bè
    Tavsançali.ucoz.com
    Panoya Agahi
    Céjna Qurbanè Piroz Bé



    Tavsançali.ucoz.com
    Copyright MyCorp © 2024