Main Registration

Login

Welcome Guest | RSSThursday, 2024-04-18, 8:19 PM
Menu du site

Tag Board

Our poll
sitenin orani nasil
Total of answers: 14

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Main » 2011 » June » 27 » Hürriyet bu manşeti nasıl attı?
8:15 PM
Hürriyet bu manşeti nasıl attı?

27 Haziran 2011 Pazartesi 14:44

Hürriyet bu manşeti nasıl attı?

Kurulduğu günden bu yana İsrail aleyhinde tek bir haber dahi yapmamasıyla bilinen Hürriyet gazetesi, bugün tarihinde ilk kez manşetten İsrail'e çaktı.
Hürriyet gazetesi, bugün tarihinde ilk kez manşetten İsrail'e sert girdi. Kurulduğu günden bu yana İsrail aleyhinde tek bir haber dahi yapmamasıyla bilinen Hürriyet gazetesi, bugün tarihinde ilk kez manşetten İsrail'e çaktı.

Hürriyet "İsrail 3 kez kıvırdı" başlıklı manşet haberinde, Hürriyet'in Mavi Marmara baskınının ardından bozulan ikili ilişkileri onarmak üzere çoğunlukla Cenevre’de yapılan gizli görüşmelerin perde arkasını araştırırken, çok önemli bir ayrıntıya ulaştığına dikkat çekti. Gazete haberinin devamında İsrail'in bugüne kadar 3 kez özür talebini kabul ettiğini ancak bu 3 sözünden de son anda caydığını belirtti.

İSRAİL'E NEDEN ÇAKTI?

Haberinin içeriğinden çok neden İsrail'e çaktığı ve bugüne kadar İsrail aleyhinde tek bir haber dahi yapmayan Hürriyet'in neden İsrail aleyhinde haber yaptığı merak konusu oldu.

Hürriyet'in bugünkü manşetini anlamlı kılan en büyük neden Alman ortağı Axel Spinger grubu ile yapılmış olan anlaşma. Çünkü Hürriyet ile Alman Axel arasında yapılan anlaşmaya göre, Hürriyet gazetesi İsrail aleyhinde hiçbir haber yayınlayamıyordu.

Bu durumu Fehmi Koru 14 Ocak 2010'da Kanal7'de yaptığı bir konuşmada şöyle açıklamıştı;

"Axel Spinger grubu 2. Dünya Savaşı sonrası yeni kurulan dünya düzeninde Almanya'da yayın yapmasına ilk izin verilen gruptur. Ve o grup o izni 2. Dünya Savaşı sonrasında altı milyondan fazla Yahudi'nin öldürüldüğü bir ülkede verildiği için, daha alırken kendi ilkeleri arasına kurulacak olan İsrail devletini de dahil olmak üzere hiç bir şekilde Yahudiler'in aleyhine tavır alınmasına müsade etmeyeceğini genel ilkeleri arasına yazdı. Dolayısıyla da bugün o ilkeler içerisinde devam eden bir yayın grubu olarak parasını yatırdığı bir grubun televizyonunda herhalde böyle birşeyin yapılmasını arzu etmez."

29671

HÜRRİYET ÖZEL HABER OLARAK VERDİ

Haberi anlamlı kılan bir diğer önemli ayrıntı ise Hürriyet'in haberi rutin bir haberden manşet çıkarma gibi değil de özel haber olrak vermesi. Bu durum Hürriyet'in manşetini daha anlamlı hale getiriyor.

HÜRRİYET SATILDI MI?

Hürriyet gazetesinin Alman ortağı ile yapılan anlaşmaya rağmen böyle bir manşet atması 'Hürriyet satıldı mı?' sorusunu akıllara getirdi.

Bu ihtimali güçlendiren en büyük nedenlerden birini Hürriyet gazetesinin satıldığına dair geçtiğimiz ay basına yansıyan haberler oluşturuyor. O günlerde yapılan haberlerde Hürriyet'in Ülker grubuna satıldığına dair iddialar yer almış ancak bu iddialar yalanlanmıştı.

Bu haberlerin hemen ardından ise Milliyet ve Vatan gazetelerinin satıldığı açıklanmıştı.

KIRAÇ-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ İLE Mİ İLGİLİ?

Bu manşetin zamanlaması akıllara geçtiğimiz haftalarda yapılan Erdoğan-Kıraç görüşmesini getiriyor. Aydın Doğan'a yakınlığı ile bilinen ve hatta gazete üzerinde etkili olduğu ileri sürülen Kıraç'ın Başbakan Erdoğan ile yaptığı görüşmenin hemen ardından bu manşetin atılması kafalarda soru işaretleri oluşturuyor.

Öte yandan Kıraç ile Erdoğan'ın yaptığı gizli görüşmeyi ilk kez Hürriyet manşetinden duyurmuştu. 
(Rotahaber)
Views: 1073 | Added by: volongoto | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:
Search

Calendar
«  June 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Entries archive

Site friends
  • bedava site yapimi

  • AGAHI
    Newroz Piroz Bè
    Tavsançali.ucoz.com
    Panoya Agahi
    Céjna Qurbanè Piroz Bé



    Tavsançali.ucoz.com
    Copyright MyCorp © 2024