Main Registration

Login

Welcome Guest | RSSThursday, 2024-03-28, 8:40 PM
Menu du site

Tag Board

Our poll
sitenin orani nasil
Total of answers: 14

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Main » 2011 » August » 2 » Heyva Sor’dan Ramazan kampanyası
4:24 PM
Heyva Sor’dan Ramazan kampanyası

Heyva Sor’dan Ramazan kampanyası

Heyva Sor a Kurdistanê, Ramazan ayı dolayısıyla yoksul halka yardım kampanyası başlattı. Heyva Sor, tüm Kürtleri kampanyaya katılmaya çağırdı.

Kürt halkının tek yardım kuruluşu olan Heyva Sor a Kurdistanê, Ramazan ayı dolayısıyla yoksul halka yardım kampanyası başlattı.
Müslüman alemi, bir Ramazan ayına daha girdi. Böylesi kutsal aylarda, yardımlaşma ve dayanışma duyguları hep öne çıkar. Toplumdaki insanları bir araya getirmenin vesilesi olur. Yaşlı, kimsesiz ve yoksul insanlara verilen  fitre, zekat gibi yardımlar, bir mutluluk ve sevinç kaynaǧı olur. Hele zulüm altında olan, yoksullaştırılmış, toprağından göçertilmiş Kürt halkı için bu yardımlar daha önemli olmaktadır.
Müslümanlık adına dünyanın dört bir yanından yardım toplayan Türk devleti ve İran rejimi, kendi kapı komşuları Kürt halkına sadece zulmü, katliamı reva görmüşlerdir. Ramazan ayında dahi saldırılar sürmektedir. Devletlerin yardım kuruluşlarına, camilerine vereceğimiz her kuruş, Kürdistan toprağına bombalar, yitirilen insanlarımız, yanan ormanlar ve yetimler olarak geri dönecektir.

Her yoksul eve Ramazan paketi
Ancak Kürt halkının tek yardım kuruluşu olan Heyva Sor, yardımlarınızı yoksul halka ulaştırmayı bekliyor. Ramazan ayı içinde Heyva Sora vereceğiniz fitre ve zekatlar, başta Hakkari, Yüksekova, Çukurca ve Șemdinli olmak üzere halkımızın en çok yoksulluğa mahkum edildiği yerlere gönderilecek. 
Heyva Sor, hayırsever insanlarımızın kurumlarına  verecekleri fitre ve zekatlardan oluşacak yardımları, her yoksul eve bir yardım paketi biçiminde ulaştıracak. Heyva Sor, bu yıl 1500 eve 1500 paket hazırlamak için gerekli tüm çalışmaları başlattı. 15 kilogram ağırlğındaki Ramazan paketlerinde, 5 kg pirinç, 5 kg yağ,  2 kg zeytin ve 3 kg şeker var. Her paketin fiyatı 22,30 Euro.

Fitre ve zekatlarınız yerine ulaşacak

Hayırseverler, kişi başına minimum 10 Euro olan fitre ve zekatlarını, Heyva Sor’a üç biçimde ulaştırabilirler. Birincisi, fitre ve zekatlarını Heyva Sor’un banka hesap numarasına yatırabilirler. Ramazan ayı boyunca Heyva Sor’un bu yönlü ilanları, gazetemizde de yayınlanacak.
İkinci yol, hayırsever insanlar bulundukları yerleşim yerlerinden de Heyva Sor’un gönüllü çalışanlarına makbuz karşılığında fitre ve zekatlarını verebilirler.
Üçüncü yol ise, Heyva Sor’un hazırladığı ve üzerinde kurumun mühürü bulunan zarflara yardımlarını koyup, kapattıktan sonra tekrardan zarfı aldıkları kişiye teslim edebilirler. Heyva Sor, bunun iin 3500 adet zarf hazırladı. Zarflar, Heyva Sor gönüllü çalışanları tarafından hayırseverlere dağıtılacak.  Heyva Sor, bu yıl hayırseverlerimiz fitre ve zekatlarını rahat vermeleri için birçok olanak sağlamış durumda.
10 Euro belki bizim için çok küçük bir rakam olarak görülebilir. Ancak eşini, babasını, çocuğunu, bir yakınını yitirmiş, toprağından göçertilmiş, yiyecek bir ekmeğe muhtaç edilmiş insanlarımız için büyük önem taşıyor. Bu yardımlar, sadece dini bir görev değil bir sorumluluk, insanlık gereğidir. Her insanımız, iftar sofrasında lokmasını ağzına götürürken bir lokma ekmeğe muhtaç edilenleri bir daha düşünmeliler...

Yardımlar için banka hesap numarası: 
Heyva Sor a Kurdistanê 
Sparkasse Neuwied 
Konto No: 18 60 98

BLZ: 574 501 20


MURAT ALPAVUT



Views: 2036 | Added by: volongoto | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:
Search

Calendar
«  August 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Entries archive

Site friends
  • bedava site yapimi

  • AGAHI
    Newroz Piroz Bè
    Tavsançali.ucoz.com
    Panoya Agahi
    Céjna Qurbanè Piroz Bé



    Tavsançali.ucoz.com
    Copyright MyCorp © 2024