Main Registration

Login

Welcome Guest | RSSThursday, 2024-03-28, 4:31 PM
Menu du site

Tag Board

Our poll
sitenin orani nasil
Total of answers: 14

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Main » 2012 » March » 17 » Demirtaş: Newroz programı aynen uygulanacak!
4:28 PM
Demirtaş: Newroz programı aynen uygulanacak!
Demirtaş: Newroz programı aynen uygulanacak!

17 Mart 2012 Cumartesi

Demirtaş: Newroz programı aynen uygulanacak!

Selahattin Demirtaş, İçişleri Bakanlığı'nın yasak kararına rağmen Newroz kutlamalarını belirledikleri tarihlerde yapacaklarını söyledi.

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İçişleri Bakanlığı'nın yasak kararına rağmen Newroz kutlamalarını belirledikleri tarihlerde yapacaklarını söyledi. KADEP Genel Başkanı Şerafettin Elçi ise olacaklardan hükümetin sorumlu olacağını söyledi.

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Newroz kutlamalarına ilişkin twitter hesabında açıklama yaptı. Newroz kutlamalarının İstanbul, Diyarbakır, Ankara ve birçok il ve ilçede 21 Mart'tan önce yapılmasının yasaklanması ardından Demirtaş, twitter hesabına şu notu düştü: "Newroz kutlamaları çerçevesinde daha önce yaptığımız bütün program ve planlamalar aynı şekilde uygulanacaktır. Bakanlık, mitinglerimizi yasaklamış olabilir, ancak bizler bütün il ve ilçelerde belirlenen yer ve zamanda Newrozumuzu kutlayacağız. Bir kez daha 'Newroz Piroz Be'"

ELÇİ: OLACAKLARDAN HÜKÜMET SORUMLUDUR

KADEP Genel Başkanı Şerafettin Elçi’de yasaklamalara tepki göstererek, olacaklardan hükümetin sorumlu olacağını söyledi. Elçi, yaptığı yazılı açıklamada, "Hükümetin arzusu doğrultusunda bazı valiliklerin halkımızın milli günü Newroz'un yalnızca 21 Mart'ta kutlanacağına dair karar alması hayretli mucittir, haksızlıktır, yanlıştır" diyerek, Newroz'un Türkiye'nin resmi bayramı olmadığını dolayısıyla nasıl kutlanacağına dair devletin karar veremeyeceğini kaydetti.

Ulusal günlerin nasıl ve hangi gün kutlanacağına halkın ve halkın temsilcilerinin karar vereceğini ifade eden Elçi, "Devlete düşen görev bu kutlamaların güven içinde yürütülmesini sağlamaktır, engellemek değildir. Newroz kutlamalarını engelleme gayretleri toplumda huzursuzluk ve kargaşaya neden olacaktır. Bunun sorumluluğu da hükümete ait olacaktır. Huzur ve barışa muhtaç olduğumuz bir ortamda huzuru kaçırtacak davranışlara yeltenmesi akıl kârı değildir" dedi.

Şerafettin Elçi, açıklamanın sonunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ‘haksız ve yanlış’ kararı durdurma çağrısında bulundu.

Views: 934 | Added by: volongoto | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:
Search

Calendar
«  March 2012  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Entries archive

Site friends
  • bedava site yapimi

  • AGAHI
    Newroz Piroz Bè
    Tavsançali.ucoz.com
    Panoya Agahi
    Céjna Qurbanè Piroz Bé



    Tavsançali.ucoz.com
    Copyright MyCorp © 2024