Main Registration

Login

Welcome Guest | RSSFriday, 2024-03-29, 8:34 AM
Menu du site

Tag Board

Our poll
sitenin orani nasil
Total of answers: 14

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Main » 2011 » May » 29 » Bdp Konya Mitingi 29 mayis 2011
5:21 PM
Bdp Konya Mitingi 29 mayis 2011

Geylani’den Erdoğan’a: Biz çöpleri toplarız da sen dökülen kanı nasıl temizleyeceksin

 

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu Konya Bağımsız Milletvekili Adayı Hacı Mehmet Bozdağ için yapılan mitingde konuşan BDP Eş Genel Başkanı Hamit Geylani, Erdoğan’ın Hakkari için, "Her tarafı çöp götürüyor, rezalet” sözlerine cevap verdi. Geylani, "O şehirlerde çöp varsa bunun sorumlusu biziz, özür diler oraları temizleriz. O kolay. Ama bu ülkenin başbakanı olarak Kürdistan sokaklarına atılan zehirli gazlardan, oralara dökülen her damla kandan ve annelerin gözyaşından sen sorumlusun. Biz çöplerimizi temizleriz de sen o sokaklara dökülen kanı ve annelerin gözyaşlarını nasıl temizleyeceksin” diye sordu.

BDP’nin de desteklediği Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu’nun Konya Adayı Hacı Mehmet Bozdağ, yaklaşık 500 araçlık bir konvoy eşliğinde şehir turu attı ve Konya merkezde miting düzenledi. BDP Eş Genel Başkanı Hamit Geylani’yi Kulu Makas’ta karşılayan yüzlerce araçlık konvoy Kulu, Gölyazı ve Konya merkezde şehir turu attı. Kürtçe şarkılar eşliğinde atılan turlara etraftaki vatandaşlarda ilgi gösterdi. Zaman zaman konvoya, Bozkurt işaretleriyle karşılık verilmesi dikkat çekti. Konya Hükümet Konağı önünde yapılan mitinge binlerce kişi katılarak, "Bijî Serok Apo”, "Katil Erdoğan”, "Kürdistan sizinle gurur duyuyor” sloganları attı. Oldukça coşkulu geçen miting için yoğun önlemleri alınması ve çatılara keskin nişancılar yerleştirmesi dikkat çekti.

‘Herkesin temsilcisi olarak Ankara’ya gideceğim’

İlk olarak kürsüye çıkan bağımsız aday Bozdağ, Konyalıların sisteme "artık yeter bizi kandırdığınız” diyerek, itiraz ettiğini belirterek, bu yüzden Konya halkının bu seçimlerde kendi temsilcisini seçeceğini söyledi. AKP’yi verdiği sözleri yerine getirmediği için yalancı pehlivanlıkla suçlayan Bozdağ, AKP’li vekillerin "bağımsızlara oy verirseniz MHP’ye yarar” diye propaganda yaptığı hatırlatarak, AKP’nin MHP Lideri Alparslan Türkeş’in oğlunu aday gösterdiğini hatırlattı. Seçildiği taktirde sadece Konya’daki Kürtlerin değil Konya’da yaşayan herkesin adayı olacağını dile getiren Bozdağ, sandıklara da sahip çıkılmasını ısrarla isteyerek, "Bakın sandık hilelerini bizzat biliyoruz. Ben 2002 yılında da yine adaydım; ama kendi oy kullandığım sandıkta bize hiç oy çıkmadı” dedi. Bozdağ, daha sonra seçildiği taktirde yapacağı çalışmaları anlattı.

‘Kürt sorunu çözülecek, en büyük sorun Tayip Erdoğan sorunudur’

Daha sonra kürsüye çıkan ve konuşmasının bir bölümünü Kürtçe yapan Geylani’nin "Sizi Hakkari sıcaklığı ile selamlıyorum” demesi büyük alkış aldı. Anadil talebine değinen Geylani, cumhuriyetin kuruluşundan bu güne kadar ret inkar ve imha siyaseti nedeniyle Kürtlerin anadiline prangalar vurulduğunu dile getirerek, anadil özgürlüğünün de ancak dil eğitimi ile mümkün olabileceğini ancak diğer partilerin tümünün böyle bir şeye karşı olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan’ı da, "sivri dilli ve savaş dilli” olmakla suçlayan Geylani, "Biliyoruz ki, her savaş dili lav olmaya mahkumdur. Başbakanın bu dili, barışa sevgiye kardeşliğe evrilmeye muhtaçtır. Bunu başbakan yapmazsa siz yaptıracaksınız” dedi. Geylani, bu seçimlerden sonra Kürt sorununun Meclis’e gidecek bağımsızlar sayesinde çözüleceğini belirterek, "Bu ülkenin en büyük belalı sorunu Tayyip Erdoğan sorunudur. Bunu da demokratik ve meşru yollarla biz çözeceğiz sizler çözeceksiniz” diye konuştu.

‘Sen dökülen kanı ve annelerin gözyaşını nasıl temizlersin’

Başbakan Erdoğan’ın Hakkari mitinginden sonra partisine yönelik yaptığı eleştirilere de Konya’dan sert şekilde cevap veren Geylani, "Erdoğan Hakkari’ye oy toplamaya gitti, çöp topladı. Sözüm ona barış ve demokrasi partisinin yerel yönetimini çöple mahkum etmek istedi. Çöp toplanır. Varsa eksiğimiz özür dileriz, toplarız o kolay; ama zor olan Kürdistan’ın tüm kentlerinde beldelerinde sokaklar atılan zehirli gazlardır, onları temizlemek zordur. 30 yıldır bu ülkeye dayatılan şiddet ve dayatma sonucu bütün kentlere dökülen kanları anaların gözyaşlarını toplamak zor. Belediyelerin toplamadığı çöplerin sorumlusu biziz ama dökülen kanların ve annelerin göz yaşlarının sorumlusu bu sistem ve başı Erdoğan’dır” dedi.

‘PKK eylemsizliğine rağmen 60 canımızı kaybettik’

Başbakan Erdoğan’a göre Kürt sorununun "bir gün var bir gün yok” olduğunu anlatan Geylani, "Başbakan’ın en son Eskişehir’de, ‘Kürt sorunu çözülmediyse bunun sorumlusu BDP’dir’ diyor. Bunu söyleyen Başbakan siyasi yalancı, siyasi iftiracı ve siyasi itirafçıdır” dedi. Kürt açılımının da "karakol açılımı” olduğunun ortaya çıktığını anımsatan Geylani, hayatını kaybeden asker ve polis ayrımı da yapmadan "PKK’nin eylemsizlik kararına rağmen son 1.5 ay içinde eylemsizliğe rağmen 60 civarı can kaybımız var” dedi. Geylani, Erdoğan’ın bütün söylemlerinin barışçıl iklimi sabote etmeye yönelik olduğunu söyledi. Geylani, herkesten çok daha iyi çalışmasını ve bağımsız adayları Meclis’e göndermesini isteyerek, bağımsız aday Hacı Mehmet Bozdağ’ı yanına çağırarak, "Onu size emanet ediyorum, onu Ankara’ya gönderin” isteğinde bulundu. Konuşmaların ardından sanatçı Diyar sahneye çıkarak şarkılar seslendirdi.


Views: 1330 | Added by: volongoto | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:
Search

Calendar
«  May 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Entries archive

Site friends
  • bedava site yapimi

  • AGAHI
    Newroz Piroz Bè
    Tavsançali.ucoz.com
    Panoya Agahi
    Céjna Qurbanè Piroz Bé



    Tavsançali.ucoz.com
    Copyright MyCorp © 2024