Main Registration

Login

Welcome Guest | RSSFriday, 2024-03-29, 6:59 AM
Menu du site

Tag Board

Our poll
sitenin orani nasil
Total of answers: 14

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Main » 2013 » September » 25 » Avrupa’daki İç Anadolu Kürtlerine seçim çağrısı
8:57 PM
Avrupa’daki İç Anadolu Kürtlerine seçim çağrısı



BDP, Avrupa’da yaşayan İç Anadolu Kürtlerini önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlere katmak için bir dizi çalışma başlatıyor. Öncelikli hedeflerinin Kürtlerin yoğun yaşadığı Kulu ve Cihanbeyli ilçelerinin belediyelerini almak olduğunu söyleyen BDP Konya İl Başkan Hacı Mehmet Bozdağ "Avrupa’da yaşayan hemşerilerimizden beklentimiz büyük” dedi.

Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) çağrısıyla geçtiğimiz hafta Almanya’nın Köln kenti yakınlarındaki Troisdorf kasabasında Avrupa’da yaşayan İç Anadolu Kürtleri bir araya geldi. İsviçre, Almanya, Hollanda ve İskandanivya ülkelerinden İç Anadolulu Kürtlerin katıldığı toplantının ana konusu önümüzdeki yıl Türkiye’de yapılacak yerel seçimlerdi.

BDP Konya İl Başkan Hacı Mehmet Bozdağ’ın da katıldığı toplantıda Avrupa’nın her ülkesinde İç Anadolu Kürtleri arasında oluşturulması düşünülen seçim komisyonlarının ön hazırlıkları başlatıldı. Ayrıca başta Hollanda, İsviçre ve İskandinavya ülkeleri olmak üzere birçok kentte dayanışma gecelerinin düzenlenmesi hedefleniyor.

BOZDAĞ: HEDEFİMİZ KULU VE CİHANBEYLİ

Toplantının ardından ANF’ye konuşan BDP Konya İl Başkan Hacı Mehmet Bozdağ, seçim döneminde öncelikli olarak Kulu ve Cihanbeyli ilçelerine ağırlık vereceklerini söyledi. Her iki ilçede yaşayanların yüzde 70’nin Kürt olduğuna dikkat çeken Bozdağ "Hedefimiz bu ilçenin belediyesini almak. Zaten şimdiden her iki ilçede ‘Belediyeleri Kürtlere kaptırmayacağız’ şeklinde propagandalar yapılıyor” diye konuştu.

AKP’nin hırçınlaştığı bir dönemde Ankara’nın yanı başında muhalif bir ses olduğunu göstermek istediklerini belirten BDP’li Bozdağ "Bu konuda Avrupa’da yaşayan İç Anadolu Kürtlerinden beklentimiz büyük. Bize her anlamda verecekleri destek çok önemlidir” dedi. Köylerin belediyelere bağlanmasıyla kazanma şanslarının arttığına dikkat çeken Bozdağ devamla şu bilgileri verdi:

"Kürt nüfusunun önemli bir kısmı köylerde yaşıyor ve bu yüzden bu seçimlerde daha fazla oy bekliyoruz. Zaten eskiden aday adayı bulamıyorduk. Fakat şimdiden Cihanbeyli için 8 ve Kulu için de 8 kişi aday adaylığı için başvuruda bulundu. Bölgede Kürt nüfusu toplam 150 bin olarak tahmin ediliyor.”

İç Anadolu’nun ortasında 300-400 yıldır yaşamalarına rağmen köklerini unutmadıklarını belirten BDP’li başkan Bozdağ "Fakat kimliğimizi talep ettiğimizde ‘Türkçe konuş, kardeşçe geçiniyoruz işte’ diyorlar. Örneğin Akil İnsanlar toplantısında Kürtçe konuşmak isteyen Vahap Coşkun engellendi. Bu çağda hala böyle ayrımcı, ırkçı yaklaşımlarla karşılaşıyoruz. Bu yüzden belediyelerin BDP’nin eline geçmesi burada yaşayan Kürtler için çok önemli” dedi.

Views: 1065 | Added by: volongoto | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:
Search

Calendar
«  September 2013  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Entries archive

Site friends
  • bedava site yapimi

  • AGAHI
    Newroz Piroz Bè
    Tavsançali.ucoz.com
    Panoya Agahi
    Céjna Qurbanè Piroz Bé



    Tavsançali.ucoz.com
    Copyright MyCorp © 2024